Secţie de Neonatologie, de 9 luni fără autorizaţie PSI. Constructorul şi dirigintele de şantier, notificaţi de Ministerul Sănătăţii Sanatate
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 523 Vizualizări

Secţie de Neonatologie, de 9 luni fără autorizaţie PSI. Constructorul şi dirigintele de şantier, notificaţi de Ministerul Sănătăţii

111Biroul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş a făcut, la solicitarea cotidianului Zi de Zi, câteva precizări cu privire la lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Secţia Clinică de Obstretică şi Neonatologie după extindere. Obiectivul respectiv se află pe „lista neagră” a celor 68 de obiective de interes public care la data de 1 noiembrie 2015 nu deţineau autorizaţie de securitate la incendiu. Documentul a fost întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş şi publicat în ediţia din data de 9 decembrie 2015 a cotidianului Zi de Zi.

Listă cu 16 neconformităţi

Lucrările au fost realizate de SC Victor Construct SRL Botoşani, firmă contractată de Ministerul Sănătăţii, iar recepţia acestora a fost făcută în martie 2015, la momentul recepţiei beneficiarul întocmind o listă de neconformităţi constatate de Comisia de recepţie. „Contractul privind lucrarea „Supraetajarea Clinicii de Obstretică şi Neonatologie şi recompartimentarea etajelor 8 şi 9 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş” a fost încheiat între Ministerul Sănătăţii şi antreprenorul SC Victor Construct SRL Botoşani. În data de 23 martie 2015 s-a întocmit procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor cu nr. 19570/23 martie 2015, care are anexată o listă cu 16 neconformităţi, constatate de Comisia de recepţie, ce trebuiau remediate de către constructor, probleme ce împiedicau întocmirea dosarului în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu”, a precizat dr. Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Se aşteaptă remedierea deficienţelor

În prezent, atât firma consctructoare cât şi societatea care a asigurat dirigenţia de şantier au fost notificate de către Ministerul Sănătăţii pentru a remedia deficienţele, astfel întât obiectivul să poată primi autorizaţia de securitate la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe „Horea” al judeţului Mureş. „Întrucât antreprenorul nu a remediat toate deficienţele constatate, pe parcursul anului 2015 s-a purtat o corespondenţă între constructor şi dirigintele de şantier, cu privire la aceste deficienţe. În urma sesizării formulate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş către Ministerul Sănătăţii, la data de 24 noiembrie 2015 Ministerul de resort a notificat atât constructorul – SC Victor Consult SRL Botoşani, cât şi firma care a asigurat dirigenţia de şantier – JV SC Eptisa România SRL & Eptisa Servicios de Ingineria SA, prin adresa cu nr. 78098/24 noiembrie 2015, somându-i să remedieze de urgenţă toate neconformităţile cuprinse în anexa procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. În acest moment, se lucrează la dosarul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, autorizaţie ce trebuie obţinută până la recepţia finală ce va avea loc în luna aprilie 2016”, a subliniat dr. Claudiu Puiac.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE