Raed Arafat, acuzat de un fost ministru că „şi-a făcut soclu în viaţă” Sanatate
  • alex.toth
  • 2 comentarii
  • 231 Vizualizări

Raed Arafat, acuzat de un fost ministru că „şi-a făcut soclu în viaţă”

111
Fostul ministrul de Interne al României din perioada iunie 1990 – octombrie 1991, Doru Viorel Ursu, l-a ironizat marţi, 19 ianuarie, la Târgu-Mureş, pe secretarul de stat Raed Arafat, iniţiatorul SMURD în România.

„Un om foarte apreciat, şi-a făcut chiar soclu în viaţă”
În prezent avocat, Doru Viorel Ursu a fost prezent în Sala Mică a Palatului Culturii pentru a-şi lansa volumele „Arta sinuciderii” şi „Poker cu măşti”. În discursul său, Doru Viorel Ursu a abordat mai multe subiecte, unul dintre acestea referindu-se la fondatorul SMURD, dr. Raed Arafat, despre care a afirmat că „şi-a făcut soclu în viaţă” şi a sugerat că nu e capabil să îşi coordoneze colegii din subordine. „În cazul Colectiv pentru a nu ştiu câta oară demonstrăm incompetenţă crasă alergând pe la televiziuni şi domnul ministru de atunci, nici nu mai ştiu cum îl cheamă, şi… aici n-am voie să spun că omul e de aici… Aici a început… De fapt, nu a început el, am început împreună, că nu putea fără Ministerul de Interne. Vorbim de SMURD. Şi domnul unic iniţiator spune dânsul uită că de fapt alţii au făcut şi ei şi în primul rând Ministerul de Interne, că fără dispeceratul şi maşinile de pompieri nu putea să facă. Domnul Raed. Un om foarte apreciat, şi-a făcut chiar soclu în viaţă. Nu mai găseşte avioanele prin munţi, căzute, nu mai salvează oamenii care mor de frig prin lacul Siutghiol pentru că bărcuţa domnului nu avea benzină sau nu-i mergea motorul şi au dat la vâsle. Mai cade un om disperat după 36 de ore că domnul respectiv nu are o saltea pneumatică să-i pună acolo unde se aruncă. Ba acum ne-a spus că o să moară oamenii de la clubul Colectiv de la arsuri, datorită flăcării. Trebuie să ştie că de exemplu la Târgu-Mureş sunt medici performanţi care la arsuri de peste 60% din suprafaţa corpului au ţinut oameni în viaţă. Dar n-a ştiut că acolo sunt gaze toxice? Ireversibil trecute în sânge şi cu urmări. N-a observat domnia sa că dacă îţi pică 400 de oameni care s-au repezit spre o ieşire de un metru lăţime, aceştia nu aveau nicio leziune osoasă? Păi se spune că s-au călcat în picioare şi au căzut unii peste alţii şi s-au urcat unii peste alţii trebuiau să apară leziuni. Asta o ştie şi un student în anul III la Drept”, a afirmat Doru Viorel Ursu.
Contactat pentru o eventuală replică la afirmaţiile făcute de Doru Viorel Ursu, secretarul de stat Raed Arafat nu a răspuns, deocamdată, solicitării cotidianului Zi de Zi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Si are mare dreptate Doru Viorel Ursu in ce spune.Teoretic sintem bine pregatiti in a interveni la situatii de urgenta.Practic , sintem penibili.Avem o multime de generali , colonei , etc.care conduc structuri privind situatiile de urgenta , dar fara eficienta,La ora actuala acest serviciu public este hipercentralizat, astfel incit localitatile dintr-un judet sint incapabile , ele insele , prin forte proprii sa gestioneze o situatie de urgenta.Facind o apreciere ,cred ca la ora actuala sintem aprox.la 45-50% caapcitate de reactie rapida la o situatie de urgenta reala fata de 1989.Cit despre SMURD Mures , din punctul meu de vedere, daca la acea data nu exista un col.ing.destept ,pe numele sau LIviu Micu , comandant la Grupul de Pompieri Mures ,Primarie si alti factori locali , puteau sa existe 100 de arafati in Tg.Mures,ca nu se realiza nimic.Asa ca , nu trebuie hiperbolizata o situatie ireala , ci trebuie apreciata cu echilibru si obiectivitate.La asta se referea distinsul av.Doru Viorel Ursu.

  • S-a gasit cine sa ne explice noua ce a facut si ce n-a facut Arafat.Acest nanas de nunti tiganesti nu are absolut nici un drept sa-si dea cu parerea fiindca nu a fost in stare sa faca nimic de luat in seama pentru tara asta.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE