Home / Social / Miros de garoafă la Căminul pentru vârstnici

Miros de garoafă la Căminul pentru vârstnici

CAMIN

Sunt deja cunoscute aniversările tematice, organizate lunar într-un mod inedit la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș, prin care beneficiarii își serbează zilele de naștere. În prima lună din acest an, în grupa celor care s-au născut în zodiac Vărsătorului a fost serbată și directoarea Căminului, dr. Anca Florea.

Încă din cele mai vechi timpuri, florile au fost oferite ca și dar, iar odată cu celebrarea zilei de naștere, încă de pe vremea imperiului roman, originea florilor  a fost atribuită  pentru lunile nașterii. Floarea simbol a  lunii ianuarie este considerată Garoafa, iar beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice și-au aniversat sărbătoriții lunii tocmai în acest context: doamnele au purtat câte o garoafă la încheietura mâinii, iar domnii la butonieră. Au parcurs versurile lui Alexandru Macedonski (Romanța garoafei) şi Claudia Millian-Minulescu(Garoafe roșii), au ascultat muzică cu formația Savoy(Garoafa albă ), formația Kredenc – Kalapomon piros szegfű, Cristian Vasile (Garoafa ce mi-am pus la butonieră), și au urmărit proiecții cu “poetul plastic al florilor”, Ștefan Luchian. ”Una dintre cele mai vechi flori din lume, garoafa este apreciată pentru aspectul său ciufulit, parfumul asemănător cuișoarelor, această floare fiind asociată cu atribute precum dragostea, mândria, fascinaţia, gratitudinea, puritatea, sănătatea și bogăția în același timp”, a declarat dr. Anca Florea, directoarea Căminului.

Pentru fiecare cultură garoafa are câte o semnificație diferită, ceea ce înseamnă că persoanele născute în această lună dezvoltă personalități complexe cu numeroase calități spirituale. Și pentru că la zilele de naștere se fac și cadouri, aniversații au primit câte un tablou pictat de către unul dintre bunicii din Cămin, tablou care simboliza garoafa. Atât conducerii Căminului, cât și beneficiarilor, Cotidianul Zi de zi le trimite o mie de urări de bine însoţite de îmbrăţişări şi tradiționalul ”La mulți ani!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Incendiu la o casă din Șardu Nirajului

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații …