Jurnaliștii, invitați la o discuție despre libertatea de expresie în România Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Jurnaliștii, invitați la o discuție despre libertatea de expresie în România

cristina lupu jurnalistiCentrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Mediasind Tîrgu Mureș, organizează joi, 28 ianuarie, începând cu ora 11,00 la sediul Sindicatului CNSLR Frăția – UJSL Mureș, str. Cuza Vodă nr. 22, sala 23 A, o întâlnire cu jurnaliștii din Mureș, în cadrul căreia se va discuta despre libertatea de expresie în România, prilejuită de lansarea la Tîrgu Mureș a ediției revizuite a Colecției de articole de lege referitoare la libertatea de exprimare. Studii de caz despre jurisprudența instanțelor românești – ediția 2016. Discuția va fi facilitată de Cristina Lupu, director de programe la CJI.

„Am pornit la realizarea acestei colecții plecând de la concluziile analizei vulnerabilităților și oportunităților mass-media din România, realizată anul trecut, care relevă o necunoaștere a legilor de către jurnaliști. Lucrul acesta îi expune pericolului de a încălca legea, chiar de bună credință fiind. Totodată, legislația românească în domeniul libertății de exprimare este de dată destul de recentă. Încep să apară cazuri în instanțe, cu sentințe definitve, așa că putem vedea cum funcționează legislația în practica judiciară”, a declarat Ioana Avădani, directorul executiv al CJI.

Riscurile la care se expun jurnaliștii
„Vă așteptăm să evaluăm împreună cadrul legislativ care poate influența libertatea de exprimare, care sunt cele mai folosite articole de lege împotriva jurnaliștilor și cât de eficiente sunt ele pentru protejarea demnităţii umane și garantarea libertății de expresie. De asemenea, vom vedea care sunt principalele provocări profesionale ale jurnaliștilor și riscurile la care se expun în exercitarea cu bună credință a meseriei lor”, se transmite într-un comunicat de presă. Evenimentul face parte din proiectului Consolidarea Convenției Organizațiilor de Media (COM), pe care CJI l-a implementat în parteneriat cu CENTRAS, prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul a sprijinit, în perioada 2014-2016, creșterea capacității organizațiilor profesionale ale jurnaliștilor de a susține interesele breslei și, în egala măsura, ale publicului, în condițiile unei piețe profund marcate de probleme economice și de erodarea încrederii în mass-media. Convenția Organizațiilor de Media a fost creată în 2002 din dorința de a oferi mai multă vizibilitate și putere de negociere profesioniștilor din mass-media. COM este o coaliție informală de asociații de jurnaliști și de alți profesioniști din mass-media, sindicate și organizații patronale care au identificat linii de acțiune comune pentru consolidarea sectorului mass-media din România și promovarea intereselor de grup ale breslei. Coordonarea COM și secretariatul tehnic au fost asigurate de către CJI și ActiveWatch.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE