Carnagiu pe drumurile judeţului. Vezi câte accidente grave au fost în 2015! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Carnagiu pe drumurile judeţului. Vezi câte accidente grave au fost în 2015!

111Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor rutiere grave înregistrate în anul 2015 a avut ca obiect cele 319 evenimente rutiere grave, soldate cu 61 de persoane decedate şi 325 rănite grav.

Potrivit raportului de activitate al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, document făcut public vineri, 29 ianuarie, pe parcursul anului 2015 a crescut semnificativ activitatea de impunere a legii şi implicit prezenţa în trafic a poliţiştilor rutieri, fiind aplicate cu 21,75% mai multe sancţiuni contravenţionale faţă de anul 2014, respectiv 79.239 de sancţiuni. De asemenea, au fost constate 1.385 de infracţiuni, au fost ridicate 1.476 certificate de înmatriculare şi 4.395 de permise auto. „Din analiza efectuată se poate constata că în perioada supusă analizei, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt: viteza excesivă/neadaptată – 60 de accidente, indisciplină pietonală – 59 de accidente, neacordare prioritate pietoni – 32 de accidente, abateri biciclişti – 28 de accidente”, se menţionează în document.

De asemenea, politiştii rutieri au abordat şi partea preventivă, participând la campanii de informare dedicate siguranţei rutiere, atât în trafic cât şi în şcoli. „Amintim în acest sens proiectele în care au avut activităţi: “Ştiu să circul în siguranţă”, „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, „Şcoala altfel”, „Fii vizibil în trafic!”, „10 pentru siguranţă – siguranţa copiilor şi familiei”, precum şi „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, pe parcursul căreia au transmis recomandari pentru siguranţa conducătorilor auto, bicicliştilor şi pietonilor”, se mai arată în raportul de activitate al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE