SG Sakura debutează cu succes peste hotare Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 421 Vizualizări

SG Sakura debutează cu succes peste hotare

sakura 2Delegația mureșeană a clubului Sport Grup Sakura Târgu-Mureș, condusă de Sensei Adrian Belean și Sempai Bogdan Ilieș, împreună cu sportivii clubului Red Dagon Reghin, tot sub coordonarea lui Sensei Adrian Belean au obținut două medalii de aur, două de argint și două de bronz la seminarul de arte marțiale destinat persoanelor cu dizabilități locomotor, organizată cu ocazia Forumului de pregătire a Cupei Europene, disputată la sfârșitul săptămânii trecute la Budapesta și a Cupei Mondiale (Anvers/Belgia) pentru persoanele cu dizabilități, unde au fost prezent și Sensei Eric Bortels (Belgia), coordonatorul mișcării mondiale pentru persoanele cu dizabilități (I-karate Global).
În paralel cu lucrările Forumului s-a desfășurat și competiția din localitatea Tokol (la 30 de kilometri de Budapesta), unde județul Mureș a fost reprezentant de cluburile amintite, ocazie cu care a avut loc și o sesiune de examinări pentru această categorie.
Sportivii mureșeni care au participat la secțiunea destinată persoanelor cu dizabilități de vedere au obținut locuri pe podium prin următorii sportivi: Szanto Attila (kumite e-bo-no kata- locul 2, kata arme –locul 3, kata – locul 3); Szanto Attila l-a avut ca asistent în cadrul competiției pe Sempai Raul Oltean și Tinu Pop (kata arme – locul 1). De la Red Dragon a participat Csiki Arpad ( kumite e-bo-no-kata – locul 1, kata – locul 2), cu asistentul Szabo Alexandru.

sakura 1Rezultate care au deschis drumul internațional
Conducătorul delegației care a reprezentat România, Sensei Adrian Belean s-a declarat mulțumit de rezultatele sportivilor mureșeni și totodată încrezător că aceste rezultate vor avea continuitate în viitoarele competiții. „Am avut rezultate bune, chiar dacă oboseala și emoțiile sportivilor s-au regăsit în competiție. Este prima competiție la care participăm dincolo de granițele țării și am avut impresia unei aprecieri pozitive din partea tuturor, care ne-au lăudat activitatea. Cât despre Forumul pentru organizarea competițiilor internaționale, am discutat despre posibilitatea afilierii la organizația mondială, am avut posibilitatea de a prezenta activitatea cu persoanele cu dizabilități și am prezentat materialele foto și video pregătite. Aprecierile au fost favorabile și chiar pe drumul de întoarcere am primit prin mail acordul de afiliere și condițiile pe care trebuie să le îndeplinim”, a declarat Sensei Adrian Belean.
Aceste rezultate, cât și perspectivele de viitor ale sportivilor defavorizați au crescut și ambițiile acestora. „Bucuria noastră este că am reușit să convingem că și stilul kumite e-bo-no-kata poate fi impus ca probă competițională și a fost acceptată și open boki no demo (kata cu arme pe o partitură muzicală), acceptându-se arme ca BO, tonfa, sai, sau nunchaku și încercăm să facem demersuri să se accepte și katana. În aceeași măsură, am fost invitați să facem o demonstrație de grup și vrem să facem o surpriză cu o demonstrație de sincron a persoanelor cu deficiențe de vedere. La această oră sportivii noștri sunt motivați de această oportunitate de a participa la competiții internațioanale”, a completat Sensei Adrian Belean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE