Hipnoterapia medicală, o nouă cale spre vindecarea bolilor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 311 Vizualizări

Hipnoterapia medicală, o nouă cale spre vindecarea bolilor

11880592_719897778142609_946642751869963870_nDupă ce și-a lansat în luna august a anului trecut cartea „Acasă la Arborele Vieții”, o lucrare revoluționară care aruncă o lumină asupra misterelor conștiinței, vieții și ale morții și asupra rădăcinilor cauzale ale bolilor, dr. Elena Gabor revine la Târgu-Mureș, în luna iulie, pentru a susține cursuri de certificare în hipnoza/hipnoterapia de conectare cu nivelurile superioare de conștiintă, în hipnoterapia medicală și în hipnoterapia spirituală (în terapia de regresie în vieți anterioare și în terapia de regresie în viața dintre vieți).

Dr. Elena Gabor are o experiență de zece ani în domeniul hipnoterapiei, lucrând cu clienți și pacienți din întreaga lume și predând studentilor cursuri de certificare în Statele Unite și în Europa. Ea predă sub egida a două asociații internaționale de hipnoză cu sediul în Statele Unite ale Americii și, în prezent, lucrează cu o echipă de medici români la crearea, în România, a unei asociații de hipnoză care va fi o extensie a uneia dintre asociațiile internaționale cu sediul din SUA.

Reporter: Știm că predați aceste cursuri de mulți ani în SUA, iar acum aceste terapii vor fi predate și în România…
Dr. Elena Gabor: De mai mulți ani am plăcerea de a preda în Statele Unite ale Americii cursurile de certificare în hipnoterapie, hipnoterapia medicală, hipnoterapia pentru dezvoltare personală și în hipnoterapia pentru creșterea spirituală (așa numita terapie de regresie în vieți anterioare și cea de regresie în viața dintre vieți). Toate aceste domenii ale terapiei subconștientului se leagă între ele și au rezultate extraordinare. Mi-am dorit să ajung să predau și în România aceste terapii care se adresează programelor de gândire de la nivel subconștient și care pot duce la vindecări spectaculoase ale bolilor fizice și la echilibru emoțional si mental, fără folosirea medicamentelor. Ca urmare, în aprilie 2016 voi începe predarea cursurilor de certificare sub egida asociatiei de hipnoterapie medicală care, în prezent, este în curs de înființare în România.

Rep.: Cine se poate înscrie la aceste cursuri?
E.G.: La cursuri, pot participa atât medicii, personalul medical și psihologii, cât și oameni de alte profesii care doresc să practice hipnoterapia pentru dezvoltare personală și cea pentru creștere spirituală. Tematica cursului de certificare este foarte vastă și interesantă. Ce poate fi mai fascinant decât să înveți cum să te redescoperi pe sine și cum să te reconectezi cu conștiința ta superioară, proces care te ajută să te deschizi către teritorii fascinate ale existenței multidimensionale ale sinelui propriu, unde se află lecții valoroase de viață și cheia vindecării bolilor subconștientului, care se manifestă ca boli ale corpului fizic? Ce poate fi mai captivant decât să-ți înțelegi natura adevărată, scopul existenței tale și ce trebuie să faci pentru a ajunge să trăiești o viață echilibrată, frumoasă, să ai o sănătate optimă și să simți cu adevărat fericirea la nivel de sentiment?

Rep.: Cum ne poate ajuta hipnoterapia medicală?
E.G.: Există afecțiuni în cazul cărora pacienții nu reacționează în modul dorit și așteptat la tratamentul medicamentos și hipnoterapia medicală ar reprezenta soluția. Rănile subconștientului nu pot fi rezolvate prin tratamente medicamentoase sau prin operații chirurgicale. Iată un exemplu. O pacientă de-a mea, asistentă medicală, care a venit la ședințe de hipnoterapie pentru managementul stresului a prezentat mai multe probleme de sănătate printre care și o durere persistentă și foarte puternică în zona lombară, din cauza căreia nu se putea apleca, nu putea sta în șezut, nu se putea roti decât cu întregul corp și nu putea merge la serviciu. Durerea debutase cu trei luni în urmă și, deși ea lua medicamentele prescrise de medici, durerea continua să persiste. După prima ședință, pacienta nu numai că a înțeles cum să-și schimbe perspectiva din care să privească situațiile vieții pentru a-și crea cât mai puțin stres, dar, spre surprinderea ei, durerea de spate i-a dispărut. Au trecut doi ani de la acea ședintă și durerea nu a reapărut. Văzând acest rezultat nesperat, ea a decis să se înscrie la cursul meu de certificare în hipnoterapie și în hipnoterapia medicală în Los Angeles. În timpul cursului, alte probleme de sănătate de-ale ei pe care le identificasem inițial au ieșit la suprafață, din care cea mai alarmantă era o tuse severă, iritativă, productivă, istovitoare, care apărea la fiecare 4-5 minute și care bineînțeles că devenise iritantă și pentru cursanți. Ea avea tusea de cinci ani și deși fusese la medici specialiști din cinci state americane niciunul din tratamentele prescrise nu dăduseră rezultatele dorite. Ca urmare, am decis să o ajut și conducând-o la rădăcinile cauzale de la nivel subconștient ale tusei ei, într-o singură ședință de 90 de minute, ea a reușit nu numai să și le acceseze, dar și să producă transformarea necesară, astfel încât, după ședință, tusea a dispărut complet. Au trecut doi ani de la ședință și rezultatele s-au menținut.

Rep.: Care sunt afecțiunile în care hipnoterpia poate fi folosită pentru înlocuirea tratamentului medicamentos?
E.G.: Aceste vindecări sunt absolut surprinzătoare, dacă nu chiar șocante. Am avut nenumărate cazuri de acest gen, inclusiv cazuri de boli cronice severe, care m-au ajutat să înțeleg că multe dintre simptomele și bolile fizice maschează, de fapt, boli ale subconștientului. Câteva studii de caz de acest gen sunt prezentate și în cartea mea publicată în România în 2015, intitulată „Acasă la Arborele Vieții”, care poate fi comandată online de pe site-ul www.farmamedia.ro sau prin telefon la numărul 0265-260.326. Aceste concepte pe care noi acum începem să le descoperim nu sunt noi; anticii le acceptau ca adevăr fundamental. Asa cum a spus Platon: „dacă vrei să-ți vindeci corpul mai întâi trebuie să-ți vindeci mintea”. Există afecțiuni în care hipnoterpia poate fi folosită cu foarte mare succes pentru înlocuirea tratamentului medicamentos, ca de exemplu în psihiatrie și în pediatrie, în cazul insomniei, depresiei, anxietății, atacurilor de panică, în gastroeneterologie în cazul sindromului de colon iritabil și, de altfel, în multe boli cronice, iar în alte situații nu poate fi folosită ca și substituent, ci doar ca adjuvant. Există peste 6.000 de studii stiințifice care arată cât de benefică este hipnoterapia atât pentru vindecare cât și pentru dezvoltare personală.

Rep.: Cum se vor desfășura cursurile și când vor debuta la Târgu-Mureș?
E.G.: Aceste cursuri de certificare în România se vor desfășura în trei module. Primul modul este predat prin intermediul prezentărilor video pe care fiecare participant le va primi prin e-mail, pentru a permite participanților să învețe noțiunile teoretice de bază într-un mod relaxat, în ritmul dorit. Acest modul se va desfășura între 15 aprilie și 1 iunie 2016. Modulele 2 și 3 se vor desfășura pe perioada a 5 zile fiecare, în care se va continua predarea materialului cursului în România, atat în București cât și la Târgu-Mureș și se va face practică pe clienți/pacienți. Programul de predare pentru 2016 pentru modulele 2 și 3 este următorul: în București, modul 2 va avea loc în iunie 23, 24, 25, 26, 27 și modul 3 în iulie 21, 22, 23, 24, 25 de la 09,30 la 18,00. La Târgu-Mureș, modul 2 se va ține în iulie 7, 8, 9, 10, 11 și modul 3 în august 4, 5, 6, 7, 8, de la 09,30 la 18,00. Cei interesati să se înscrie la curs mă pot contacta la adresa de e-mail drelenagabor@yahoo.com. Mai multe date despre cursul de certificare găsiți pe site-ul: www.hipnoterapie.org. Aștept cu nerăbdare să revin în România, în vară, pentru a preda și în limba maternă colegilor mei și celorlalți interesați de a practica în domeniul fascinant al terapiei subconștientului și sunt sigură că va fi un curs unic pentru ei, în care vor observa nu numai transformări spectaculoase ale pacienților de hipnoterapie, dar și ei înșiși vor căpăta o altă viziune asupra vindecării și a vieții.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE