Home / Social / A doua ediție a Concursului Național ”Șansă egală”

A doua ediție a Concursului Național ”Șansă egală”

DSC_7652 - Copy

S-a dat startul la cea de-a doua ediție a Concursului Național de interpretare a studiilor “Șansa Egală”, competiție care se adresează elevilor din clasele I-XII ale liceelor de artă din țară, dar si celor care studiază în particular. Evenimentul se desfășoară în perioada 26-27 februarie și este organizat de Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș în parteneriat cu Asociația Șansa Competițională din Târgu Mures și Asociația LMG din Galați, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Participanții vor trăi emoțiile a două etape, un studiu impus, diferit pentru fiecare grupă de vârsta și un studiu la alegere din repertoriul clasic, romantic sau modern.

Ambele etape sunt obligatorii, fără ca vreunul dintre ele să aibă caracter eliminatoriu, punctajul final constând din media celor două note obținute. Concursul se desfășoară cu public, prima proba (cea a studiului impus) fiind susținută în spatele cortinei, fără ca juriul să poată vedea cine este interpretul, iar ordinea intrării în concurs a fost stabilită prin tragere la sorți. La cea de a doua probă, intrarea în concurs se face în ordine alfabetică.

” Cânt la vioară sub îndrumarea profesoarei Mariana Negruț și, deși am mari emoții, am încredere în mine și sper că voi câștiga un premiu” ne spune Ana Cristina Cocoară, clasa I, Liceul Vocațional de Artă.

Secțiunea pian se desfășoară în Sala Festiva a Liceului Vocațional de Artă, iar membrii juriului sunt prof. Carmen Popescu și prof. Mihai Morariu –Liceul Vocațional de Artă, conf.univ. dr. Fekete Elisabeta Jambor, Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte, prof. Rozalia Farkas–Liceul de Arte „Dr. Pallo Imre”, Odorheiul Secuiesc.

Secțiunea vioară se desfășoară la Teatrul de Păpuși „Ariel”, interpretările elevilor fiind jurizate de conf. univ. dr. Melinda Beres- Academia de Muzica “Gh. Dima,”, Cluj Napoca, prof. Codruța Baban – Liceul de Arte  Baia Mare, prof. Zsuzsanna Szonyi, Liceul Vocațional de Artă Tîrgu Mureș și prof. Daniel Dumitru, Liceul de Muzică “T. Jarda” Bistrița.

Concursul se desfășoară pe durata a două zile, fără a avea un număr limitat de înscrieri, sub coordonarea directorului executiv al concursului este Andrea-Katalin Gyarmati, Liceul Vocațional de Artă Tîrgu Mureș. Se acordă premii și mențiuni pentru fiecare clasă, existând posibilitatea acordării unor premii speciale în cazul unor prestații deosebite ale concurenților. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă la ora 15.00, la Teatrul de Păpuși Ariel, rezultatele urmând a fi afișate pe website-ul www.sansaegala.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Incendiu la o casă din Șardu Nirajului

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații …