ASA învinge și este în play-off! FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

ASA învinge și este în play-off!

asaÎn partida din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a obținut calificarea în play-off. Mureșenii au învins sâmbătă pe teren propriu cu scorul de 1-0 formația FC Botoșani și și-a asigurat locul 6. A înscris George Țucudean în minutul 14, cu un șut plasat de la marginea careului de 16 metri.
Partida a început într-un ritm foarte alert, cu echipa gazdă decisă să obțină cele trei puncte în acest joc pe teren propriu. Botoșenenii s-au închis foarte bine însă și fazele de poartă au întârziat. Prima ocazie a venit abia în minutul 9, când la primul corner pentru mureșeni Gonzales a ratat reluarea. În minutul 13 s-a înregistrat un al doilea corner pentru mureșeni, respins de apărarea adversă, iar în minutul următor a venit și singurul gol al partidei. Țucudean l-a depășit din preluare pe Miron și a trimis de la 16 metri aproape de vinclu. O primă fază la poarta lui Stăncioiu a fost înregistrată în minutul 17, când moldovenii au beneficiat de primul corner, respins de apărare. A mai fost o fază confuză în careul gazdelor în minutul 29, respinsă cu greu de mureșeni, după minute bune de dominare a oaspeților, dar au trimis prin Vasvari un singur șut de la 25 de metri, în minutul 34, departe de poartă. ASA intra la vestiare cu avantaj minim pe tabelă și erau eliminați din play-off, deoarece CSMS Iași conducea la Steaua cu același scor.

Joc mult mai animat după pauză
Același ritm alert s-a putut observa și în debutul celei de-a doua reprize, tot cu mureșenii în ofensivă și oaspeții încercând să dea lovitura pe contraatac. Un prim șut periculos a trimis în minutul 55 Voiculeț, dar Pleșca a reținut aproape de vinclu. În minutul 69 mureșenii își puteau dubla avantajul la o pătrundere a lui Jazvic, dar acesta a șutat prea slab. Spre finalul jocului, ASA a jucat mai prudent, încercând să apere rezultatul, astfel încât oaspeții au controlat din nou mijlocul terenului. Cea mai importantă fază s-a petrecut în minutul 75, când Stăncioiu și-a salvat echipa la torpila trimisă de același Vasvari din lovitura liberă executată de la 30 de metri. Portarul mureșenilor a deviat de aproape de vinclu, mingea a lovit transversala, apoi din nou mâna portarului, după care apărătorii au îndepărtat pericolul. Până la final nici ASA nu a mai forțat, iar botoșenenii, deși au atacat, nu au pus în pericol poarta lui Stăncioiu, decât cu câteva șuturi imprecise. Cu emoții, ASA revine pe locul 6 și așteaptă stabilirea programului play-off, care se va cunoaște după disputarea meciurilor directe între celelalte patru echipe calificate.
Au evoluat formațiile:
ASA: Stăncioiu- Matei, M. Constantin, Gonzales, Pârvulescu, Mureșan, Voiculeț, Jazvic, Brandan (69 Costa), Dedov (76 L. Buș), Țucudean (85 Gorobsov)
FC Botoșani: Pleşca- Dimitrov, Ngadeu, G. Miron, S. Popovici (84 Ivanovic), Vaşvari, Cucu, Martinus (55 Hadnagy), Cabrera, Fülöp (46 Jose David), Matulevicius

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE