Manifestare științifică în domeniul ortopediei, la UMF Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

Manifestare științifică în domeniul ortopediei, la UMF

ortopedieSocietatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), filiala Târgu-Mureș, anunță că a doua ediție a workshopului „Advanced Skills in Orthopaedics and Traumatology”, organizat în parteneriat cu Clinica de Ortopedie și Traumatologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureș, va avea loc în perioada 11 – 13 martie.

Workshopul va avea loc la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Potrivit organizatorilor, tematica acestei ediții cuprinde: imobilizări gipsate, etapele realizării unei proteze, tehnici de tenorafie specifice tendonului Achilian, tehnici de osteosinteză, folosind: Dynamic Hip Screw, Dynamic Condylar Screw, tijă centro-medulară, placă cu șuruburi și fixator extern. SSCR Târgu-Mureș urmărește în permanență descoperirea de noi membri interesați de implicarea în activitățile desfășurate. Taxele de participare sunt 250 lei pentru studenți și 300 de lei pentru medicii rezidenți.

Tehnici prezentate de dr Adrian Ivănescu
Potrivit organizatorilor, cursurile teoretice sunt sub forma unor prezentări bogat ilustrate. Fiecare participant are propria masa de lucru și beneficiază de instrumentar chirurgical și materiale de pregătire puse la dispoziție de catre organizatori. Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de către instructori și proiectate în timp real odată cu explicațiile acestora. Participanții vor reproduce apoi fiecare manevră sub îndrumarea instructorilor asistenți, insistându-se până ce acestea sunt deprinse. Tehnicile vor fi prezentate cursanților sub îndrumarea doctorului Adrian Ivănescu, medic specialist ortopedie și traumatologie. „Cursanții vor efectua proceduri avansate, cu îndrumarea instructorilor, pe mulaje care imită perfect arhitectura osoasă (corticală, canal medular) și care împrumută proprietățile fizice ale acestora. Taxa acoperă toate cheltuielile necesare organizării și desfășurării workshopului. Participanții vor primi diplome care să le ateste cunostințele dobândite. Mențiune importantă: numele utilizat la înscriere este cel imprimat pe diploma de participare acordată la finalul workshopului. Acesta este nemodificabil, așadar se recomandă folosirea numelui complet și corect, incluzând diacritice și caractere speciale”, au transmis reprezentanții SSCR Târgu-Mureș. Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: sscr.mures@gmail.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE