CSU Medicina, victorie importantă cu Dinamo CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

CSU Medicina, victorie importantă cu Dinamo

DSC_0035Echipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a învins miercuri seara pe teren propriu într-un mod entuziasmant formația Dinamo București, scor de 3-0 (25-10, 25-20, 25-23), într-o partidă din cadrul etapei a XIX-a a Diviziei A1. Partida fost dominată categoric de formația mureșeană, care și-a asigurat 3 puncte imporatnte în clasament și șansa de a aspira la un loc mai sus în clasament, aflându-se în acest moment pe locul 6, la egalitate de puncte cu Știința Bacău, cu avantajul setaverajului de partea băcăuancelor. Mureșencele au început în trombă partida și s-au desprins în primul set din start, având 8-3 la primul timeout tehnic, dublat la cel de-al doilea. Jocul echipei antrenorilor Atanas Petrov și Ciprian Dârnescu a funcționat aproape fără greșeală, cu atacuri devastatoare și blocaje eficiente. Setul s-a încheiat fără emoții, dar era de așteptat o replică mai viguroasă din partea alb-roșiilor.

Desprinderi și reveniri spectaculoase
Replica dinamovistelor a venit în debutul setului secund, dar s-a stins pe parcurs, mureșencele reușind să mențină ritmul. Oaspetele au condus la început cu câte un punct și s-au desprins pentru prima dată la două la 6-4. Mureșencele au egalat la 7 și au trecut în avantaj minim la primul timp tehnic. Au urmat mingi extrem de disputate și minute tensionate. La 15-14, antrenorul oaspetelor a protestat îndelung la un atac al echipei sale la care mingea a atins tija și arbitrul a sancționat echipa cu un nou punct. O altă minge îndelung contestată a adus un nou punct gazdelor, care au reușit apoi să se desprindă cu câteva noi blocaje care au pus mingea în terenul advers. Mureșencele au menținut ritmul și s-au desprins în partea a doua decisiv. Dinamo a reușit să se apropie până la 20-18, dar „medicinistele” au avut un final foarte bun de set, cu cinci puncte consecutive și și-au asigurat un punct. Pentru trei mai aveau nevoie de încă un set câștigat din următoarele două. Debutul setului care avea să încheie partida le-a fost favorabil. Mureșencele s-au desprins la 6-1 și au intrat la primul timeout tehnic cu 8-4. S-au detașat apoi la 11-5 și se părea că setul va fi doar o formalitate. Au menținut această diferență la al doilea timeout tehnic (16-10), până la 18-12. O ultimă răbufnire a dinamovistelor au dat însă emoții. Acestea au reușit egalarea la 19 și era de așteptat chiar intrarea în setul patru. Au urmat alte trei puncte de partea gazdelor, după care două de partea bucureștencelor, după mingi foarte disputate. CSU Medicina a obținut punctul psihologic, având două mingi de meci. A fructificat-o pe a doua și poate spera într-o evoluție bună a echipei Dinamo peste două etape, la Bacău, unde doar două seturi câștigate de ele ar urca echipa mureșeană pe locul 5. În acest caz, în prima fază din play-off, adversara mureșencelor ar fi tot Dinamo, în timp ce locul 6 urmează să întâlnească una dintre echipele de pe podium, CSM București, sau CSM Târgoviște. CSU Medicina mai are de întâlnit în ultimele trei etape trei adversare clasate în a doua jumătate. Sâmbătă vor juca în deplasare la Penicilina Iași, în 12 martie pe teren propriu cu CSM lugoj, iar în ultima etapă la Unic Piatra Neamț.
În meciul cu Dinamo au evoluat: Nikoleta Perović, Roxana Iancu, Ivana Zburova, Olivera Medić, Samara Franchin, Sofia Medic, Andreea Ispas- libero, Ljubica Kecman, Andreea Petra, Luiza Varga, Laura Molnar- libero.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE