Home / Invatamant / Studenţii UPM, soluţii inovatoare la schimbările climaterice

Studenţii UPM, soluţii inovatoare la schimbările climaterice

111Două echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie a Universităţii „Petru Maior” (UPM) Târgu-Mureş au participat, recent, la Concursul Naţional Studenţesc „Calea verde în machete”, competiţie organizată la Sibiu, în cadrul căreia au fost prezentate machete şi proiecte menite să aducă soluţii inovatoare de adaptare la schimbările climatice. Una dintre echipe, alcătuită din studenţii Csibi Endre şi Richard Adrian Boschner s-a clasat pe podiumul competiţiei, respectiv pe locul 3, premiul câştigat fiind o vizită de studiu în Norvegia.

“Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”

Potrivit prof. univ. dr. ing. Dorin Bică, directorul Departamentului de Inginerie Electrică și Calculatoare din cadrul UPM Târgu-Mureş, concursul a fost organizat în cadrul proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, din programul RO07 – Adaptare la Schimbări Climatice, finanțat prin fonduri asigurate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European, EEA Grants 2009 – 2014. “Proiectul a fost implementat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu în parteneriat cu Asociația Autorităților Locale şi Regionale din Norvegia – KS, Administrația Națională de Meteorologie, Primăria municipiului Sibiu, Primăria municipiului Brasov, Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Dorin Bică.112

Echipele de studenți din cadrul Facultatii de Inginerie a UPM Târgu-Mureş au fost alcătuite din Csibi Endre – Richard Adrian Boschner şi David Cătălin Urcan – Norbert Borş, anul III, programul de studii Ingineria Sistemelor Electroenergetice, şi au beneficiat de coordonarea şef lucr. dr. ing. Daniel Dragomir. “Echipa formată din Csibi Endre şi Richard Adrian Boschner, care a prezentat proiectul “Utilizarea torenților formați în urma ploilor abundente pentru producerea energiei electrice”, s-a situat pe locul trei, calificându-se astfel în primele cinci echipe care vor participa la o vizită de studiu şi schimburi de bune practici în domeniul adaptării la schimbările climatice în Norvegia, pentru o perioadă de zece zile, în luna aprilie 2016”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dorin Bică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

SAR somează 23 de primării din județul Mureș să respecte legea și să soluționeze solicitările privind finanțarea educației din aceste localități

Societatea Academică din România (SAR) specifică într-un comunicat de presă că 23 de primării din județul Mureș …