Home / Invatamant / Studenţii UPM, soluţii inovatoare la schimbările climaterice

Studenţii UPM, soluţii inovatoare la schimbările climaterice

Distribuie

111Două echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie a Universităţii „Petru Maior” (UPM) Târgu-Mureş au participat, recent, la Concursul Naţional Studenţesc „Calea verde în machete”, competiţie organizată la Sibiu, în cadrul căreia au fost prezentate machete şi proiecte menite să aducă soluţii inovatoare de adaptare la schimbările climatice. Una dintre echipe, alcătuită din studenţii Csibi Endre şi Richard Adrian Boschner s-a clasat pe podiumul competiţiei, respectiv pe locul 3, premiul câştigat fiind o vizită de studiu în Norvegia.

“Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”

Potrivit prof. univ. dr. ing. Dorin Bică, directorul Departamentului de Inginerie Electrică și Calculatoare din cadrul UPM Târgu-Mureş, concursul a fost organizat în cadrul proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, din programul RO07 – Adaptare la Schimbări Climatice, finanțat prin fonduri asigurate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European, EEA Grants 2009 – 2014. “Proiectul a fost implementat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu în parteneriat cu Asociația Autorităților Locale şi Regionale din Norvegia – KS, Administrația Națională de Meteorologie, Primăria municipiului Sibiu, Primăria municipiului Brasov, Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Dorin Bică.

112

Echipele de studenți din cadrul Facultatii de Inginerie a UPM Târgu-Mureş au fost alcătuite din Csibi Endre – Richard Adrian Boschner şi David Cătălin Urcan – Norbert Borş, anul III, programul de studii Ingineria Sistemelor Electroenergetice, şi au beneficiat de coordonarea şef lucr. dr. ing. Daniel Dragomir. “Echipa formată din Csibi Endre şi Richard Adrian Boschner, care a prezentat proiectul “Utilizarea torenților formați în urma ploilor abundente pentru producerea energiei electrice”, s-a situat pe locul trei, calificându-se astfel în primele cinci echipe care vor participa la o vizită de studiu şi schimburi de bune practici în domeniul adaptării la schimbările climatice în Norvegia, pentru o perioadă de zece zile, în luna aprilie 2016”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dorin Bică.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Bătăușul de la ”Papiu”, interdicție de intrare în școală

Distribuie Consiliul de administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş a aprobat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.