Mureșenii, polițiști pentru o zi Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 283 Vizualizări

Mureșenii, polițiști pentru o zi

foto faina

Copiii au luat cu asalt sediul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș care și-a deschis larg porțile, miercuri, 23 martie, cu ocazia aniversării Zilei Poliției Române. ” Cine e nenea ăla? De ce poartă mască? Ce e periuța aia? Cum ajung să fiu polițist? ” , curiozitățile au început să curgă una după cealalată și, chiar dacă copiii au un talent nemaipomenit să pună întrebări încuietoare, acceptând provocarea, polițiștii le-au dat toate răspunsurile, dar nu prin vaste demonstrații științifice, ci pe înțelesul lor.

DSC_8708

Sute de copii au putut vedea îndeaproape demonstrații ale forțelor speciale de poliție, tehnica folosită în timpul misiunilor și mijloacele cu care acţionează poliţiştii atunci când intervin pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a celorlalte drepturi ale cetăţenilor, cum funcționează girofarurile aprinse și sirenele, care ba erau pornite, ba erau oprite. Un mare interes a fost manifestat faţă de cei de la structura de intervenţie rapidă. ,,Mascaţii” le-au prezentat o parte din echipamentele cu care acţionează atunci când se produc evenimente deosebite. Poliţistele de la compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii le-au recomandat elevilor să aibă în vedere câteva aspecte preventive astfel încât să nu devină victime sau autori ai unor fapte antisocial. Totodată, cei mici au putut vedea trusa de criminalistică folosită în prelevarea probelor necesare în cercetări.

DSC_8733

Prin toate activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Poliției Române, polițiștii mureșeni au vrut să demonstreze, odată în plus, că sunt aproape de cetățeni, dar și faptul că reprezintă o instituție deschisă și transparentă.

” Facem parte din comunitate și este foarte important ca cei mici să înțeleagă care este locul și care este rolul acestei instituții, să înțeleagă că suntem prietenii lor și atât atimp cât oamenii nu încalcă legea, nu trebuie să aibă nici o reținere față de o persoană în uniformă, în general” ne spune comisar Gabriela Pîncă, coordonator al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul IPJ Mureș.

Elevii au fost încântaţi că au avut posibilitatea de a vedea cum se face o amprentare, o cercetare la faţa locului, cum funcţionează aparatura radar amplasată pe autospecialele din dotarea poliţiei, dar şi să încalece motocicleta poliţiei rutiere, purtând casca pe cap, ușor prea mare…Deși au așteptat cu sufletul la gură demonstrația canină, pe principiul ” trei cu mapa, unul cu sapa”, câinele de urmă a lipsit de la momentul aniversar, fiind implicat într-o misiune.

Tot în cadrul evenimentului, poliţiştii din cadrul Serviciului Management Resurse Umane au expus oferta educaţională a Academiei de Poliţie „A.I.Cuza” Bucureşti şi a Şcolilor de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi „Vasile Lascar” Câmpina.

Fiecare stat are istoria sa, iar în interiorul acestuia, fiecare instituţie a parcurs un drum devenit peste ani istorie. Poliţia, ca dimensiune obligatorie a statului este la fel de veche şi la fel de actuală ca acesta. Ea este o constantă a societăţii umane, fiind una din cele mai vechi instituţii cunoscute. În cursul zilei de azi, orice cetățean interesat de activitatea poliției are șansa, o dată pe an, să se poate plimba nestingherit în curtea Inspectoratului Județean de Poliție Mureș.

foto 3 oprea

” Îmi place mașinuța și mascații”, ne spune Andrei Oprea, Grădinița cu Program Prelungit Ungheni.

foto 4 eduard

”Steagul pe care l-am primit îmi place cel mai mult, și motocicleta. Azi e Ziua Poliției Române” ne informează Adonis Eduard de la Grădinița cu Program Prelungit Ungheni.

foto 5 bretfelean

” Cred că îmi stă bine și vreau și eu una” prezizează Robert Bretfelean, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12

foto 6 sofia

” Tot ce am văzut aici mi-a plăcut și cred că e foarte frumos să fii polițist. Mi-ar place și mie dar, totuși, mai mult aș vrea să fiu balerină”, concluzionează Sofia Cizmaș, Gimnaziul ” Dacia”, clasa I A

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE