Share

Home / Social / „Şcoala siguranței TEDI!” în şcolile din mediul rural

„Şcoala siguranței TEDI!” în şcolile din mediul rural

TEDI

Delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, reprezentând una dintre priorităţile de lucru ale Poliţiei Române, sens în care, la nivel naţional se derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor şi adolescenţilor în sensul adoptării unui comportament antidelictual şi antivictimal.

Proiectul „Şcoala Siguranţei Tedi” a debutat la finele anului trecut, se desfăşoară la nivel naţional și cuprinde perioada anului şcolar 2015-2016, având ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor.

Potrivit informațiilor furnizate de Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului  de Poliție Județean  Mureș, beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

Din judeţul Mureş, 20 de unităţi şcolare s-au înscris pentru activităţi, respectiv 41 profesori pentru ciclul primar. Un aspect îmbucurător este că printre acestea sunt şi cadre didactice din mediul rural.

Astfel, poliţiştii de prevenire s-au întâlnit cu micuţi din clasa I de la Liceul „Dr. Lind” Câmpeniţa, de la Şcolile Gimnaziale Suseni, Hodac, Senereuş – Bălăuşeri. Copiii au fost deosebit de deschişi, de încântaţi de subiectele dezbătute, dornici să povestească poliţiştilor întâmplări diverse.

Până în prezent, în judeţul Mureş, în acest proiect, poliţiştii au participat la 22 de activităţi, cu 500 de elevi şi 25 de cadre didactice.

Discuţiile vizează siguranţa rutieră a celor mici, dar şi relaţionarea cu persoane necunoscute sau modul de reacţie în diferite situaţii de risc.

Materialele de suport primite de şcoli sunt deosebit de atractive: cărţi de colorat, idei de activităţi, pliante pentru părinţi, toate acestea putând fi vizualizate de către orice persoană interesată pe www.scoalatedi.ro, alături de diverse jocuri educative.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mamprenoarele recomandă: Căsuța lui Moș Crăciun la Yaya

Pasiunea pentru copii ne-a dat energia și determinarea de a da viață proiectelor noastre care vizează …

Share
Share