Săptămânile Universității medicale libere de fumat, la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

Săptămânile Universității medicale libere de fumat, la Târgu-Mureș

stire umfPe baza proiectului comun privind formarea capacităţii locale de cercetare în domeniul fumatului, demarat de Wake Forest University (SUA) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş, astăzi, 11 aprilie, și mâine, 12 aprilie, la Disciplina de Igienă din cadrul UMF Târgu-Mureș se desfășoară o întrunire cu experții parteneri din SUA, Ungaria și România. Totodată, miercuri, 13 aprilie, de la ora 17,00, în Piața Teatrului din Târgu-Mureș se va organiza un flashmob prin care participanții își vor arăta susținerea față de cei care conștientizează că sănătatea lor și a celor din jur este prioritară.

Pe baza acestui proiect, UMF Târgu-Mureş a organizat, în ultimii ani, o serie de acţiuni care au promovat cercetarea, prevenţia şi politica fumatului, toate cu scopul principal de conştientizare a pericolului tutunului. „Este vorba despre o colaborare dintre Davidson College din Statele Unite ale Americii, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş şi Fundaţia Procardia. Proiectul include cercetare, prevenţie şi politică şi în domeniul fumatului. În cadrul proiectului, avem această acţiune „Universitatea de Medicină liberă de fumat”, care, de fapt, ţinteşte toate cele scopuri, inclusiv influenţarea factorilor de decizie”, preciza, în urmă cu doi ani, prof. dr. Abram Zoltan, directorul de proiect.

Săptămânile Universității medicale libere de fumat

Flashmob-ul de miercuri este organizat de Coaliția Antifumat din Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş formată atât din cadre didactice cât și din studenţi. „De o lună a intrat în vigoare Legea Antifumat. Dar știi cum va fi aplicată această lege? Știi unde se poate fuma și unde nu se poate fuma? Mai mult decât atât, știi unde poți sesiza încălcarea acestei legi? Coaliția Antifumat din Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş formată atât din cadre didactice cât și din studenţi, desfășoară, în perioada 11-28 aprilie, „Săptămânile Universității medicale libere de fumat”, un proiect mondial cu o răspândire tot mai largă, sprijinit de Organizația Mondială a Sănătății, scopul acestuia fiind reducerea fumatului pasiv prin interzicerea fumatului pe teritoriul universităţii şi al campusului, excepţie făcând locurile special desemnate şi amenajate. Cu această ocazie te invităm să iei parte la un scurt flashmob prin care ne arătăm susținerea pentru cei care conștientizează că sănătatea lor și a celor din jur este prioritară. Descoperă alături de noi ce implică de fapt legea antifumat și alătură-te luptei noastre pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun”, au transmis organizatorii evenimentului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE