Consultații medicale gratuite pentru locuitorii din Nima Râciului Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 284 Vizualizări

Consultații medicale gratuite pentru locuitorii din Nima Râciului

1 iubim sanatateaA doua ediție a programului „Iubim sănătatea” a avut loc în zilele de 16 și 17 aprilie în localitatea Nima Râciului, din județul Mureș. Proiectul a avut ca scop promovarea sănătății în comunitățile rurale izolate, la aproximativ 30 de kilometri distanță de cel mai apropiat oraș, unde personalul medical este insuficient în raport cu numărul de locuitori.

Potrivit organizatorilor, în prima parte a proiectului s-a evaluat starea de sănătate a localnicilor. Astfel, localnicii au beneficiat de consultații medicale de specialitate gratuite: glicemie, oftalmologie, stomatologie, pediatrie, tensiune arterială, măsurători antropometrice, examen clinic, ecografie, EKG, spirometrie, nutriție și psihologie. „Iubim sănătatea” înseamnă grija față de oameni și spirit umanitar, care în termeni medicali duce la educație sanitară, prevenție și vindecare. O oportunitate extraordinară de a ajuta oameni în nevoie, de a colabora în echipă cu colegi minunați și de a cunoaște beneficiile sufletești ale voluntariatului”, a arătat dr. Ioana Frandeș, medic specialist medicină de familie. Medicii care s-au implicat în acest proiect au transmis că au făcut acest lucru pentru a-și ajuta semenii. „Am ales să mă implic voluntar în acest proiect de educație pentru sănătate pentru a veni în sprijinul celor mai puțin avantajați de soartă. Mereu am considerat că este de datoria noastră, a tuturor, să ne ajutăm semenii”, a afirmat dr. Daniela Sîngeorzan, medic primar oftalmologie. „Cu toții iubim sănătatea și ne-o dorim, dar nu toți oamenii știu ce înseamnă să fii cu adevărat sănătos. Acest proiect te umple de energie pozitivă datorită ajutorului oferit, dar și datorită echipei de voluntari, oameni harnici, cu suflet bun”, a transmis dr. Mădălina Zegrean, medic specialist medicină dentară.

Una dintre cele mai frumoase experiențe
Iar studenții Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș au spus că proiectul a fost o experiență unică și frumoasă. „Iubim sănătatea” a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit până în acest moment. Deși am pășit puțin nesigură spre acest proiect, oamenii frumoși pe care i-am întâlnit pe drum m-am făcut să realizez că dacă faci din toată inima tot ce ți-ai propus, atunci nu vei da greș. Implicarea de care au dat dovadă voluntarii, pasiunea cu care am fost ajutați de către medici, bunătatea oamenilor din sat și sprijinul permanent al întregii echipe a făcut ca proiectul să fie un real succes”, a transmis Adina Radu, coordonator de programe în cadrul Ligii Studenților din Târgu-Mureș. 2 localnici

3 consultatii

4 medici

5 voluntari

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE