Protecția Consumatorului a descins în grădiniţe. Vezi ce nereguli s-au constatat Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Protecția Consumatorului a descins în grădiniţe. Vezi ce nereguli s-au constatat

????????????????????????????????????

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș (CJPC) au descins în mai multe grădiniţe private și de stat de pe raza judeţului unde au găsit lipsa punctelor de prim ajutor, grupuri sanitare neadaptate vârstei celor mici sau meniul zilnic neavizat de personalul medical din unitate. În plus,l unele contracte cupridneau cazua incomplete. Cele mai multe nereguli sunt în Reghin și Iernut.

În perioada 11 aprilie – 15 aprilie, CJPC MUREŞ a desfăşurat acţiunea tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat. În acest sens, au fost verificate 12 grădinițe de pe raza județului nostru unde s-au aplicat două avertismente, pentru deficiențele constatate.

La o grădiniță din Iernut contractele încheiate cu părinţii cuprindeau clauze incomplete, lipsă termen de modificare clauze contractuale prin act adițional. La o grădiniță din Reghin, contractele încheiate cu părinţii  nu cuprindeau  tarifele,  nu era menţionat termenul predării actului adiţional la contract, limitarea responsabilităţilor între părţi, modalitatea de reziliere a contractului.

 În ceea ce privește asigurarea calităţii serviciilor de cazare, la o grădiniță din Reghin, în grupul sanitar scaunele WC nu erau adaptate vârstei copiilor, acestea fiind pentru adulţi, iar la o grădiniță din Iernut nu existau  puncte de prim ajutor și spaţii de joacă interioare, copii fiind duşi la joacă în parcul oraşului.

O deficiență în respectarea prevederilor legale la prepararea alimentelor şi la servirea mesei în grădiniţe s-a constat la o grădiniță din Reghin, mobilierul fiind învechit, uzat, necesitând înlocuire.

Potrivit informațiilor furnizate de Comisarul şef adjunct, Jrs. Marcela Achim, în două cazuri, meniul zilnic nu era avizat de personalul medical din unitate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE