Home / Social / Peste 1000 de cereri pentru alocații ”europene”, anul trecut

Peste 1000 de cereri pentru alocații ”europene”, anul trecut

mamabebe1

Un număr de 418 de adeverințe au fost solicitate la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș, în primul trimestru al acestui an, pentru obținerea de prestații familiale pentru copii în statele membre ale Uniunii Europene. Cele mai multe s-au înregistrat pentru Germania, Austria, Ungaria, Italia, Anglia, Elveția, potrivit unui raport prezentat de Semina Baricz, director Executiv AJPIS Mureş, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural din data de 27 aprilie. Totodată, s-au solicitat 5 formulare E411 pentru cei care au revenit în România, ca urmare a încetării activității în UE și s-au eliberat 94 de formulare europene E411, cele mai multe pentru Austria, Belgia, Franța.

În perioada anului trecut, s-au solicitat 1448 de astfel de adeverințe, cele mai multe formulare eliberându-se pentru Germania, Austria, Ungaria, Italia, Anglia, Elveția, Olanda, Belgia.

” Au mai fost completate un număr de 37 de formulare de tip F002, iar pentru 671 de copii au fost suspendate drepturile în România pentru a beneficia de prestații în alte țări membre UE, cele  mai multe fiind pentru Germania, urmată de Ungaria, Anglia și Austria” a mai adăugat Semina Baricz.

Alocaţiile “europene” reprezintă o formă de prestaţii familiale care au ca scop asigurarea securităţii sociale pentru salariaţii şi lucrătorii independenţi, şi membrii familiilor acestora, care au reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene şi desfăşoară o activitate salarială sau independentă într-unul dintre aceste state. Aceste “alocaţii” se acordă pentru copiii avuţi în îngrijire, ca şi alocaţiile care se acordă în România, dar în majoritatea cazurilor sunt în cuantum mai mare, pentru că depind de legislaţia statului respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Copil de 5 ani accidentat de un șofer septuagenar

Polițiștii mureșeni au fost sesizați duminică, 9 mai, în jurul orei 11.20, cu privire la …