Home / Sanatate / IGSU recrutează voluntari care ar putea însoţi echipajele de intervenţie

IGSU recrutează voluntari care ar putea însoţi echipajele de intervenţie

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din toată ţara au început de marţi, 10 mai, campania de înscriere şi recrutare a voluntarilor specializaţi în acordarea primului ajutor, descarcerare şi misiuni de stingere a incendiilor, fiind disponibile câte 40 de locuri de voluntari instruiţi pentru fiecare inspectorat local.
Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, perioada de recrutare şi înscriere pentru voluntarii ISU se încheie vineri, 17 iunie. Cei care vor să devină voluntari vor parcurge un ciclu de pregătire în urma căruia vor putea participa la activităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. Voluntarii care ar putea însoţi echipajele ISU la intervenţie trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie, să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Dosarul de înscriere trebuie să conţină o copie a actului de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
Potrivit instrucţiunilor privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de voluntariat publicate pe site-ul IGSU, voluntarii vor fi împărţiţi în patru categorii. Voluntar I poate deveni orice persoană care are peste 16 ani după ce a parcurs o serie de cursuri de prim ajutor. După 240 de ore de voluntariat acesta va putea merge şi la misiunile de intervenţie. Voluntarul din această categorie nu va participa la misiuni periculoase sau care să-l afecteze din punct de vedere psihologic şi nici nu va avea la dispoziţie echipamente medicale.
În cea de-a doua clasă, voluntar II, pot intra doar cei care au peste 18 ani şi pot participa la intervenţii la fel ca pompierii profesionişti.
Voluntarii din cea de-a treia clasă vor încheia un contract de voluntariat cu inspectoratul pentru situaţii de urgenţă din judeţul lor după ce au avut cel puţin 480 de ore de voluntariat. Lor li se va asigura participarea la cursurile de prim ajutor calificat cu competenţe extinse.
Voluntar IV este clasa de care se acordă voluntarilor ce dispun de contract de voluntariat de cel puţin trei ani, echivalentul a 720 de ore de voluntariat.
Pe lângă certificatele de competenţă, activitatea de voluntariat ar putea fi luată în calcul de angajatori. Informații suplimentare aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cifrele zilei COVID-19 în Mureș

Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat marți, 23 noiembrie, următoarele cifre înregistrate în …