Sărbătoare amânată de BC Mureș? Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 343 Vizualizări

Sărbătoare amânată de BC Mureș?

DSC_0318După ce a obținut două victorii pe terenul celor de la CSM Eximbank București, BC Mureș Târgu-Mureș avea șansa calificării pentru a treia oară în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin dacă învingea în primul joc pe teren propriu formația bucureșteană. Acest lucru nu s-a petrecut și verdictul a rămas pentru vineri, sau eventual pentru un joc decisiv, la București. „Tigrii” au cedat pentru a treia oară consecutiv pe teren propiu în fața roș-albaștrilor cu 75-82 (19-17, 19-21, 19-25, 18-19) și au „forțat” echipa bucureșteană să mai rămână două zile la Târgu-Mureș. După disputarea primei repize, totul părea „în grafic”. BC Mureș a început bine partida, s-a desprins la 6-0, dar au urmat faze în care cele două echipe reușeau serii de câte 5 sau 6 puncte. Reușitele de la distanță au apărut târziu, fiecare fiind anihilată de cele ale adversarei. Mureșenii au încheiat primul sfert în avantaj minim și au reușit egalarea la 38 înaintea pauzei mari doar în urma unui fault cu două libere asupra lui Mohammed. Pe parcursul primei reprize, BC Mureș a condus aproape în permanență, dar nu a reușit să se desprindă la mai mult de 6 puncte.

Repriză forțată, ghinion, calificare amânată

La reluare BC Mureș a început bine, a reușit să conducă din nou, dar de fiecare dată echipa bucureșteană a revenit. Steliștii au trecut în avantaj la jumătatea sfertului trei, dar BC Mureș a replicat la rândul ei și a condus la intrarea în penultimul minut, ultima dată cu 55-54. Câteva greșeli în defensivă i-a dus pe steliștii care-și jucau ultima carte în avantaj de 6 puncte. BC Mureș a riscat mai mult decât era nevoie, fiecare încercând să rezolve pe cont propriu soarta jocului și a calificării. Neșansa a fost însă de această dată de partea lor și s-au ratat mai multe atacuri, unele cu mingi refuzând să intre în coș, altele pierdute din grabă. Steaua a reușit să se despindă la chiar 11 puncte în ultimul sfert, dar „tigrii” au revenit la un singur coș cu doar la puțin peste un minut rămas de joc. Forțările de a întoarce soarta nu au reușit de această dată și bucureștenii s-au desprins din nou spre final, unul disputat mai mult de la linia de libere, dar fără șansă pentru mureșeni. Astfel, calificarea în finală a fost amânată pentru vineri, sau eventual pentru jocul decisiv, care ar urma să se joace din nou la București.

szaszgasparUn La mulți ani, Barni amânat

La echipa de baschet BC Mureș Târgu-Mureș e perioada sărbătorilor și…a sărbătoriților. Înaintea pasului spre o a treia finală, mai exact în ziua celei de-a treia întâlniri cu Steaua CSM Eximbank București, și-a serbat aniversarea zilei de naștere ofițerul de presă Kádár Zoltán. Era o zi propice pentru ca cel care întreține atmosfera în „junglă” să poată sărbători și o victorie a „tigrilor”. Dar, mai mult, între cele două potențiale partide dintre BC Mureș și Steaua își serbează aniversarea și antrenorul Szászgáspár Barnabás (primul din dreapta imaginii). Mereu „în umbra” principalului de la retragerea sa ca jucător, Barni a ajuns antrenor principal, secondat de George Trif imediat după renunțarea la serviciile lituanianului Audrius Prakuraitis, la încheierea primei faze din play-off. Chiar dacă nu s-a aflat din motive medicale alături de echipă în dubla deplasare a seriei din „sferturi” de la Craiova, aceasta a făcut importantul pas cu o dublă victorie, completată de cea de la Târgu-Mureș. Acum aceasta îi putea oferi un frumos cadou printr-o calificare în a treia finală, una care să-i permită coach-ului să-și sărbătorească aniversarea celor 39 de ani într-o atmosferă așa ca în imaginea alăturată. Decizia a fost însă amânată. La mulți ani, multă sănătate și un prim titlu la Târgu-Mureș, Barni!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE