Sportul, modalitatea de prevenire a bolilor cardiovasculare Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Sportul, modalitatea de prevenire a bolilor cardiovasculare

Odată cu înaintarea în vârstă, ne confruntăm cu tot mai multe probleme. Printre problemele de sănătate ale persoanelor în vârstă, se numără cel mai adesea bolile de memorie şi cardiovasculare. Ce putem face pentru a preveni riscul de apariţie al acestor boli? Sport! Cercetările demonstrează din ce în ce mai mult beneficiile mişcării regulate asupra sănătăţii, scrie revista „Ce se întâmplă doctore?”.
Pe lângă remodelarea corpului, practicarea exerciţiilor fizice aduce un beneficiu extraordinar din punct de vedere al îmbunătăţirii sănătăţii psihice. Există o varietate de persoane care au ghinionul de a fi bântuiţi de boli ereditare ale memoriei, care se află în stadiul latent. Ceea ce recomandă specialiştii să facem pentru a declanşa apariţia acestor boli sau pur şi simplu pentru a le preveni este mişcarea fizică.
Câteva exemple de activităţi fizice recomandate de către specialişti pentru persoanele în vârstă sau cu un grad de sedentarism ridicat:
Grădinăritul – activitate plăcută, de care se pot bucura persoanele de orice vârstă şi un bun prilej de socializare şi ieşit în natură
Plimbările
Înotul
Sportul poate fi practicat chiar şi de către pacienţii care suferă de boli ale memoriei, precum demenţa. Astfel, se recomandă activităţi precum mutatul din pat, pe fotoliu sau pe scaun, menţinerea echilibrului în picioare, aşezatul cu spatele pe o suprafaţă cât mai plată cu scopul de a diminua golul dintre spate şi suprafaţa respectivă timp de 20-30 de minute sau mişcări uşoare, din picioare, pentru îmbunătăţirea echilibrului şi întărirea muşchilor.
Drept bonus, sportul este un foarte bun ajutător şi în cazul tulburărilor comportamentale, având capacitatea de a relaxa şi ameliora stările de anxietate sau depresie din organism.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE