Share

Home / Invatamant / Asistent ocrotire persoane vârstnice, noutatea Școlii Postliceale „Gheorghe Marinescu”

Asistent ocrotire persoane vârstnice, noutatea Școlii Postliceale „Gheorghe Marinescu”

Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș, unitate de învățământ de stat acreditată, a anunțat pe site-ul propriu calendarul admiterii pentru anul școlar 2016-2017. Ca noutate, candidații au la dispoziție o nouă specializare, și anume asistent ocrotire persoane vârstnice, cu o durată de doi ani.

Potrivit site-ului unității de învățământ, pentru anul școlar 2016-2017, candidații pot opta pentru specializarea asistent medical generalist, cu o durată de trei ani. Candidații au la dispoziție 28 de locuri bugetate și 112 locuri cu taxă. Cei care aleg noua specializare, asistent ocrotire persoane vârstnice, au la dispoziție 28 de locuri cu taxă. Candidații care optează pentru specializarea asistent medical de farmacie, cu o durată de trei ani, au la dispoziție 28 de locuri bugetate. Înscrieri la examenul de admitere se mai pot face până vineri, 22 iulie, la secretariatul școlii. A doua sesiune de înscriere este programată pentru perioada 29 august-8 septembrie.
Examenul de admitere pentru locurile de la clasele fără taxă de școlarizare va avea loc în data de 2 august, la ora 10.00. Taxa de susținere pentru proba scrisă la examen la clasele de buget este de 50 lei/candidat. Taxa de școlarizare stabilită pentru anul școlar 2016-2017 este de 1.800 lei/an și poate fi achitată în trei rate, astfel: prima rată este 650 de lei și trebuie achitată în septembrie 2016, a doua rată este 650 de lei și trebuie achitată în ianuarie 2017, iar a treia rată este 500 de lei și trebuie achitată în aprilie 2017. Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu” acordă burse sociale într-un procent de 0,5% din numărul total de elevi ai școlii, pentru elevii cu situații materiale deosebite, în baza unor condiții specifice din Metodologia de acordare a burselor sociale aprobată în CA a școlii.

Documente necesare înscrierii
Condiții și documente necesare pentru înscriere la concursul de admitere: au dreptul să se înscrie la nivelul de învățământ postliceal sanitar absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de Bacalaureat, pe baza următoarelor acte: cerere de înscriere (formular tipizat la școală), copie după certificatul de naștere, cartea de identitate și, după caz, certificatul de căsătorie, foaia matricolă pentru clasele IX – XII/XIII, adeverință/certificat de absolvire a studiilor liceale sau diplomă de Bacalaureat (nu este obligatorie), după caz, adeverință medicală eliberată de medicul de familie, chitanța privind achitarea taxei de procesare a dosarului de înscriere, în valoare de 50 lei – copiii cadrelor didactice activi în învățământul preuniversitar și copiii orfani sunt scutiți de această taxă; dosar plic și chitanța privind achitarea taxei de examen admitere la clasele de buget/probă scrisă (2 august 2016) – 50 lei (se achită doar de către candidații care susțin examenul de admitere la clasele fără taxă). Informații suplimentare se obțin de la secretariatul școlii sau la numărul de telefon: 0365-882.498.

Share

1 comentariu

  1. M-aș putea înscrie la școala dumneavoastră dacă am scleroză multiplă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST: Activități de pregătire sportivă și consiliere nutrițională pentru candidații la Medicină Militară

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș organizează, în perioada martie – …

Share
Share