Campionii la triatlon își mențin titlurile Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 362 Vizualizări

Campionii la triatlon își mențin titlurile

Organizată din nou la Târgu-Mureș, ediția din acest an a Campionatului Național la triatlon, competiție organizată de Clubul Sportiv Juvenes, sub egida Federației Române de specialitate a reunit la start peste 250 de concurenți din întreaga țară. Campionii clasei Elit au fost aceiași ca și în ediția precedentă. La senioare s-a impus din nou Antoanela Manac de la Clubul Sportiv Atena Constanța, urmată de Ștefania Ion (CSA Steaua) și Otilia Dantis (CSM Cluj). Competiția la masculin a fost câștigată, conform așteptărilor, de timișoreanul Ciprian Bălănescu, aflat la al șaselea titlu național consecutiv, peste zece în total, după ce vineri câștigase și Campionatul Național de aquatlon, desfășurat tot pe râul Mureș. Bănățeanul legitimat la CS Ride Competition Timișoara declarase după europenele din acest an că va fi ultimul său an în această disciplină, după care se va orienta spre maraton. El s-a impus la categoria Open de la triatlon la 1 minut și 40 de secunde în fața celui de-al doilea clasat, Simon Gergo, de la Steaua București, podiumul fiind completat de sportivul de la CSM Cluj Andrei Chiș, sosit la alte 21 de secunde. La categoria seniori el a fost urmat de Alexandru Toma, de la Bucharest Sport Club, și de târgumureșeanul Maier Andras, medaliat cu bronz. Medaliatul cu argint la Open, Simon Gergo a câștigat titlul la categoria U 23, iar Andrei Chiș a devenit campion național la juniori 17-19 ani, categorie la care Nicolae Șeitan, de la Olimpia București, a încheiat competiția pe locul secund, iar târgumureșeanul Lokodi Mátyás, de la clubul Mobility Plus, a sosit al treilea.

La junioare titlul național a revenit sportivei Andrea Bălan, de la Olimpia București, care a devansat-o pe târgumureșeanca Simon Kinga, de la Masters Ski&Bike, clasată a doua. Întrecerile juniorilor, amatorilor și categoriei Elite s-a desfășurat duminică, în zona GoKart de pe strada Plutelor (proba de înot), în jurul Cetății Medievale (probele de bicicletă și alergare).

Titluri pentru mureșeni la copii și amatori

Înaintea întrecerilor sportivilor profesioniști și de la categoriile amintite, vineri și sâmbătă au avut loc întrecerile rezervate copiilor, cadeților, de ștafetă și întrecerile de paratriatlon. La categoriile copii, 9, 10, 11, 12 și 13 ani s-au parcurs 150 m înot, 5 km ciclism și 1,25 km alergare, la cadeți (14–16 ani) și Paratriatlon distanțele parcurse au fost de 400 m înot,10 km ciclism și 2,5 km alergare. Amatorii care au fost repartizați pe 9 categorii de vârstă, 8 între 20 și 60 ani și una peste această vârstă. Aceștia au parcurs 750 m înot, 20 km ciclism și 5 km alergare. Ștafetele au fost alcătuite din câte 4 sportivi membrii ai aceluiași club, care au parcurs individual distanța super sprint de 400 m înot, 10 km ciclism și 2,5 km alergare. Dintre cei mai mici sportivi, trei mureșenii au reușit să câștige titlurile la categoriile lor de vârstă: Kovács Csanád (H2O Tg. Mureș)- 9 ani, Paul Roman  (H2O Tg. Mureș)- 12 ani, Meszáros Balázs (H2O Tg. Mureș)- 13 ani, dar printre câștigătorii de la amatori pe categorii de vârstă se mai află câțiva învingători mureéeni. Primele locuri la cele 9 categorii au revenit

următorilor: 20-24 ani- Cristian Dulăcoiu, 30-34 ani- Adrian Costea, 35-39 ani- Otilia Dantis, 35-36 ani- Maier Andras, 40-44 ani- Alex Ghica, 40-44 ani- Sido Katalin, 45-49 ani- Mircea Robert Gustav, 45-49 ani- Nagy Réka, 50-54 ani- Jenei Miklos, 55-59 ani- Gáspárik Attila, 60+ ani- Constantin Apostu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE