Share

Home / Sanatate / Proiect de extindere pentru Centrul Medical Top Med

Proiect de extindere pentru Centrul Medical Top Med

111Centrul Medical Top Med SRL din Târgu-Mureş, business demarat în anul 1996 de soţii Adriana şi Florin Gomotîrceanu, se va extinde prin construirea unui grup de clădiri de trei etaje, cu două mai multe decât în prezent. Documentaţia de urbanism a fost prezentată vineri, 2 septembrie, într-o dezbatere publică organizată în sala 45 din incinta Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Toate utilităţile, asigurate

Proiectul tehnic al Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de pe strada Dorobanţilor nr. 1-11 din Târgu-Mureş a fost realizat de Biroul de arhitectură Turcu Adrian, reprezentat la dezbaterea publică de Laura Turcu. „Amplasamentul este situat în partea de sud-vest a oraşului, respectiv lângă Gara Mare, foarte aproape de intersecţia străzii Liviu Rebreanu cu strada Dorobanţilor. Acum există o clădire P plus 1, iar prin PUZ se prevede un grup de clădiri având 3 etaje şi un etaj retras. Va mai cuprinde respectiva incintă şi parcări, tot ansamblul va fi la limita străzii Dorobanţilor, utilităţile sunt asigurate şi momentan pentru că funcţionează şi acum acolo centrul medical”, a afirmat Laura Turcu. „Din punct de vedere urbanistic, zona este cu locuinţe individuale, însă prin PUZ se prevede conversia acesteia într-o zonă de servicii medicale. Utilităţile sunt asigurate, atât energia electrică, cât şi apa, canalizarea, gaze şi telefonie, ne vom racorda la ele”, a mai spus reprezentanta Biroului de arhitectură Turcu Adrian.

Funcţionarea clinicii, optimizată

Dezbaterea publică a fost moderată de arhitect Florina Daniela Miheţ, arhitectul şef al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, care a oferit câteva informaţii suplimentare despre proiect. „Beneficiarul intenţionează ca după construirea acestei extinderi să modernizeze şi clădirea actuală pentru a o integra şi pentru a crea un corp unitar din punct de vedere volumetric. Ideea e că prin această extindere, prin achiziţie de terenuri suplimentare, se optimizează funcţionarea clinicii existente, asigurarea locurilor de parcare cu acces în incintă, deci fluxul şi funcţionarea unităţii medicale este mult mai eficientă în această variantă”, a menţionat arhitect Floriana Daniela Miheţ.

La dezbatere a participat şi beneficiarul proiectului, dr. Florin Gomotîrceanu, care a punctat importanţa creării de noi locuri de parcare în curtea centrului medical. „Marea problemă a acestui obiectiv sunt parcările. Această extindere are în vedere şi alocarea unui spaţiu suplimentar pentru creare de parcări în incintă”, a subliniat dr. Florin Gomotîrceanu (foto).

112

Evoluţia Centrului Medical Top Med

An            Cifră de afaceri          Profit        Angajaţi

2015          5.301.812 lei     814.460 lei           123

2014          4.564.567 lei      529.613 lei          100

2013          3.470.827 lei        78.954 lei           75

2012          2.628.781 lei      226.344 lei           63

2011          2.256.401 lei      394.247 lei           55

2010          1.828.573 lei     205.123 lei           48

(Sursa: www.listafirme.ro)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Începe ediția a 7-a a Festivalului Electric Castle!

Cu peste 300.000 de metri pătrați amenajați de la zero pentru a deveni spațiul experiențelor …

Share
Share