Declic adus de fostul dinamovist Ianis Zicu, împotriva Dinamo FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

Declic adus de fostul dinamovist Ianis Zicu, împotriva Dinamo

Surpriza etapei a VII-a din Liga I de fotbal s-a consemnat pe stadionl Trans Sil din Târu-Mureș în ultimul joc al rundei. Fără gol înscris pe teren propriu și fără vreun punct obținut în noua ediție, ASA Târgu-Mureș a învins pe Dinamo cu 2-1. Oaspeții au deschis scorul în minutul 60 prin Dorin Rotariu, iar Ianis Zicu a întors rezultatul cu „dubla” reușită în minutele 78 și 87. De remarcat faptul că Dinamo a ratat în prima repriză un penalty prin Gnohere, care a trimis în minutul 32 pe lângă poartă, a mai înscris prin Nedelcearu un gol în minutul 89, anulat pe motiv de ofsaid și a ratat câteva ocazii rarisime.

Jocul a început, cum era de așteptat, în nota de dominare a alb-roșilor, dar niciuna dintre cele două formații nu s-a apropiat periculos de poarta adversă în primele minute. După o întrerupere de 6 minute înainte de minutul 10 pentru a permite echipajului SMURD să acorde prim ajutor unui suporter dinamovist care a căzut de pe gard pe scări, Dinamo și-a continuat asaltul spre poarta lui Mingote. Gnohere a trimis un prim șut periculos spre poartă în minutul 20, dar nu a nimerit ținta. Același lucru l-a reușit în minutul 32 de la punctul cu var, în urma unui fault comis în careu de Gabi Mureșan asupra lui Romera. Până la pauză același Gnohere mai trimite odată pe lângă poartă și la vestiare se intră fără gol înscris.

Repriză mult mai animată, care a adus primele goluri și 3 puncte

Partea a doua a început în aceeași notă de dominare a bucureștenilor. În minutul 51 Gabi Matei îl agață pe Gnohere în careu, dar centralul dictează lovitură de colț, deși mureșeanul nu a atins mingea. În minutul 60 Dinamo reușește deschiderea scorului prin Rotariu, care trimite din viteză centrarea pe jos a lui Oliva. Nemaiavând ce pierde, ASA iese la joc și după doar două minute Zicu deviază cu capul centrarea lui Surdu, dar mingea trece pe lângă poartă. În minutul 67 Gnohere ratează din fața porții o mare ocazie de a se desprinde și curând este înlocuit. Cei care înscriu sunt mureșenii. În minutul 78 Belu este faultat de Oliva la marginea careului, lateral dreapta, iar Zicu trimite direct pe poartă, pe jos, pe sub zidul care a sărit pentru o execuție înaltă. Tribunele au prins viață la primul gol pe teren propriu și în perspectiva primului punct obținut tocmai în fața unei candidate la titlu. Nemulțumită de scor, Dinamo s-a aruncat în atac. În minutul 86 Romera a ratat incredibil din fața porții și în minutul următoar Zicu a dat lovitura. Plecat pe contraatac, Surdu a pătruns pe dreapta și a centrat, mingea a fost deviată de Dică până la Zicu, iar acesta l-a executat din întoarcere cu sânge rece pe portarul dinamovist. Forcingul ultimelor 4 minute au adus golul amintit al dinamoviștilor anulat, dar și Zicu a fost aproape de 3-1, șutul său ajungând în plasa laterală.

După calificarea în semifinalele Cupei Ligii, neașteptata victorie cu Dinamo dă speranțe echipei mureșene, dar urmează alte două partide cu adversare care au pornit bine în acest sezon. Mureșenii vor juca vineri la Pandurii Târgu-Jiu și joia viitoare, în 22 septembrie cu campioana Astra Giurgiu, care se comportă sub așteptări în campionat, dar este calificată în grupele Europa League.

Au evoluat formațiile:

ASA: Mingote- Belu, Cordoș, Dobrosavlevici, G. Matei, Candrea (’79 E. Dică), G. Mureșan, Surdu, Zicu, Feketics (’71 Ciolacu), Kuku (’61 Morar)

Dinamo: Brănescu- Romera, Nedelcearu, M. Popescu, Oliva, Hanca (’61 Nistor), Busuladzic, Palic, D. Rotariu, Gnohere (’76 Nemec), V. Lazăr

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE