Start cu campionii pentru BC Mureș BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 259 Vizualizări

Start cu campionii pentru BC Mureș

Noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin aduce echipei BC Mureș cel mai incomod adversar din ultima perioadă. „Tigrii” vor debuta luni seara, de la ora 20.00, pe teren propriu, cu campioana ultimei ediții, CSM Oradea. Este reeditarea finalei sezonului precedent, o finală care aducea oricum o campioană în premieră, întrucât nici bihorenii, nici mureșenii nu s-au încununat campioni. Dacă BC Mureș nu a profitat în urmă cu trei sezoane de avantajul terenului propriu în finala disputată cu CSU Asesoft Ploieși, orădenii au reușit acest lucru în meci decisiv. După primele două confruntări ale finalei disputate pe Criș scorul a fost egal după două jocuri cu desfășurări total diferite. Cele două și-au împărțit victoriile și în „junglă”. De remarcat faptul că amble duble s-au încheiat cu aceeași diferență, de fiecare dată prima cu victoria orădenilor. A fost 85-79 și 71-77 la Oradea, apoi 72-81 și 79-70 la Târgu-Mureș. Deoarece CSM încheiase sezonul regulat pe prima poziție, titlul s-a decis pe terenul lor. BC Mureș susținea a treia finală consecutivă, dar cea mică în urmă cu un sezon, când au învins pentru medaliile de bronz formația U-BT Cluj. Bihorenii au profitat din plin de avantajul terenului propriu și au condus aproape în permanență, lăsând uneori impresia că se pot desprinde decisiv. BC Mureș s-a apropiat în mai multe rânduri la un singur coș, sau chiar la un singur punct diferență, dar CSM s-a menținut la conducere până la jumătatea ultimului sfert. După ce s-au mai aflat în avantaj doar în primele minute, unul dintre puținii jucători rămași în lotul pentru ediția actuală, Alhaji Mohammed a aprins speranțele „tigrilor” cu un coș de la distanță. Era 62-64. S-a mers cap la cap până în ultimele secunde, când luciditatea și concentrarea superioară a gazdelor au decis. Partida s-a încheiat cu aceeași diferență ca și primele două meciuri disputate în sala „Antonio Alexe” și CSM a câștigat titlul după un 79-73.

Ca de fiecare dată, „fețe noi” în noul sezon

Potențialul echipelor la începutul unui nou sezon este greu de estimat. Ca de fiecare dată, loturile suferă serioase remanieri. Dictate în primul rând de posibilitățile financiare. Deși înaintea startului au loc diverse turnee de pregătire, acestea sunt amicale, jucătorii cu ușoare probleme medicale sunt menajați, iar „așii” sunt păstrați „în mânecă”. Cele două s-au întâlnit și la Cupa Mureș disputată la începutul lunii la Târgu-Mureș, trofeu câștigat de bihoreni, care s-au impus în meciul decisiv cu 69-67. Au dominat partida și au condus aproape în permanență, dar BC Mureș a evoluat cu numeroase absențe în lot.

De la acea confruntare, ambele au mai susținut alte jocuri de pregătire. BC Mureș a încheiat doar pe locul 3 turneul internațional City Cup de la Cluj, după ce au câștigat primele două meciuri, cu gazdele de la U-BT și cu maghiarii de la Alba Fehervar, dar au cedat la scor cu sârbii de la FMP Belgrad. Clujenii au încheiat turneul organizat de ei pe ultima poziție, dar au învins în zilele trecute formația orădeană cu 70-67 în Supercupa României, disputată la Oradea.

Așadar, la debutul în noua ediție a Ligii Naționale nu pot fi luate în calcul rezultatele obținute în jocurile dinaintea startului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE