Alimente sănătoase și la îndemâna tuturor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 199 Vizualizări

Alimente sănătoase și la îndemâna tuturor

De la legume şi fructe până la diverse sortimente de carne, CSID a pregătit o listă cu topul celor mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră.
Bananele
De ce sunt bune pentru tine? În timp ce acest fruct tropical este un favorit american, bananele sunt de fapt clasificate ca plante medicinale. Sunt o sursă bogată de potastiu, sporind capacitatea efectivă a organismului de a absorbi calciul probiotic şi crescând dopamina, noradrenalina şi serotonina – substanţe chimice ale creierului care contracarează depresia.
Mandarinele
De ce sunt bune pentru tine? O mandarină are mai mulţi antioxidanţi decât o portocală, iar acest fruct puternic, dar mic, este plin de fibre solubile şi insolubile, care joacă un rol important în reducerea riscului de îmbolnăvire şi reprezintă de asemenea un punct de sprijin în managementul greutăţii. Mandarinele sunt o sursă bună de luteină şi zeaxantină, care ajută la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi cataracta. Studiile pe animale au sugerat faptul că flavonoidele găsite în mandarine pot fi de ajutor în protecţia împotriva diabetului de tip 2 şi a bolilor de inimă, aşa că este recomandat să foloseşti coaja de pe fructe şi legume, pentru a profita de beneficiile uleiurilor naturale ale fructului.
Cartofii dulci
De ce sunt buni pentru tine? Chiar dacă aceştia au zahăr într-o cantitate mai mare faţă de cartofii albi, aceştia sunt un pachet portocaliu plin de nutrienţi. Un cartof dulce mare conţine o doză foarte mare de vitamina A, esenţială pentru vedere şi pentru sănătatea aparatului reproductiv. Cartofii dulci conţin de asemenea vitamina B, fibre şi potasiu şi un antioxidant numit glutation, care poate spori imunitatea şi sprijină metabolismul.
Tonul
De ce este bun pentru tine? Experţii recomandă populaţiei generale, precum şi femeilor însărcinate sau celor care alăptează, să consume o porţie de fructe de mare pe săptămână pentru a stimula sănătatea creierului şi pentru a evita riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Alegerea de peşte bogat în acizi graşi esenţiali omega-3 cum ar fi tonul şi chiar şi conserve de ton poate spori imunitatea, sănătatea inimii şi poate chiar reduce depresia postpartum.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE