Festivalul Național de Teatru Amator ”Din Culise” la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 445 Vizualizări

Festivalul Național de Teatru Amator ”Din Culise” la Reghin

Dacă la București lumea teatrului profesionist este monopolizată de Festivalul Național de Teatru (FNT), teatrul amator poposește la Reghin în perioada 28-30 octombrie cu ocazia celei de a doua ediții a Festivalul National de Teatru Amator ”Din Culise”, eveniment organizat de Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Reghin. Șapte trupe de teatru din Reghin, Mediaș, Caracal, Medgidia, Brașov și Roman vor oferi publicului reghinean un weekend plin de teatru, pe texte semnate atât de clasici precum și de autori români, intrarea fiind liberă pe toată durata festivalului. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 28 octombrie, ora 17:00 , moment urmat de un recital de teatru dans susținut de Trupa  ”Din Culise” a Casei de Cultură ”George Enescu” din Reghin. Programul va continua cu reprezentația spectacolului ”Îl omor sau îl iert” după Ion Minulescu, Trupa de teatrul clasic a Casei Municipale de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin și ”Certificatul” de Venerus Popa, Teatrul Popular Mediaș. A doua zi de festival programează sâmbătă, 29 octombrie, începând cu ora 17:00 spectacolele ”Cap ai, minte ce-ți mai trebuie sau Ce-ai avut și ce-ai pierdut”, adaptare Ligia Pavel după I. L. Caragiale, Teatrul Municipal Caracal, și ”Care de dame” de Ghoerghe Brăescu, Trupa de teatru ”Thetis” a Casei de Cultură ”L. N. Roman” din Medgidia.

Momentul de teatrul dans al Trupei de teatru ”Din Culise” a Casei de Cultură ”George Enescu” din Reghin va deschide cea de a treia zi de festival, duminiciă, 30 octombrie, ora 17:00 urmat de reprzentația spectacolelor ”În cursul zilei de azi noapte” de Cornel Udrea, Trupa de teatru ”Redoute” , Centrul Cultural Reduta Brașov (17:30), și ”Ursul” de A. P. Cehov, Teatrul ”Dan Alexandrescu” din Roman (19:00)

Închiderea ofiocială a festivalului va fi duminică, ora 20:15, precedată de un nou moment de teatru dans oferit de Trupa ”Din Culise”.

Foto: Ion Adrian Curiman

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE