BC Sirius cedează din nou (și) pe teren propriu Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

BC Sirius cedează din nou (și) pe teren propriu

Echipa feminină de baschet BC Sirius Târgu-Mureș a pierdut pentru a cincea oară la scor în ediția de debut în Liga Națională. În etapa a VI-a, mureșencele au cedat sâmbătă seara pe teren propriu cu 58-84 (9-21, 10-15, 19-23, 20-25) în fața formației CSM Târgoviște, echipă aflată la a șasea victorie. Mureșencele au amânat jocul din etapa a III-a, pe terenul nou promovatei Politehnica Național Iași, practic unul în care pot „sparge gheața”. Jocul a fost dominat categoric de echipa dâmbovițeană, care a câștigat toate cele patru sferturi. Elevele lui Steff Zakariás s-au aflat la conducere o singură dată pe parcursul întregii partide, 5-4 la intrarea în minutul 4, cu un coș de 3 puncte reușit de Cherise Daniel. Oaspetele, cu un lot superior valoric, dar și de gabarit, s-au desprins spre finalul primului sfert la peste 10 puncte și au gestionat foarte bine partida până la final. Echipa mureșeană a reușit pe parcursul actului secund să se apropie până la 7 puncte, dar târgoviștencele au replicat de fiecare dată. Cu o mobilitate superioară, acestea au recuperat mult mai multe mingi sub ambele panouri și au intrat la pauza mare cu 17 puncte avantaj, după ce pivotul Meszáros Kata a surprins cu o aruncare reușită de la distanță, mai rare pentru jucătorii de pe acel post.

 

Tentative timide de revenire, anihilate de valoarea superioară

 

La revenirea de la vestiare, mureșencele au încercat să țină piept adversarei, dar s-a ratat în continuare foarte mult, inclusiv multe aruncări de la linia de libere. Avantajul oaspetelor a ajuns la peste 20 de puncte la jumătatea sfertuli trei și s-a păstrat până la ultima pauză, când tabela arăta 38-59. În debutul ultimului sfert oaspetele au mai pus alte 8 puncte în cont și soarta partidei era deja decisă. Seria de trei „treițe” ale lui Gál Emese a mai redus din diferența de pe tabelă, dar până la final doar trei din cele patru americance au mai reușit câte un coș, Lauren Gregory, Daniel și Teara Laudermill, ultima cu un coș din două libere, la fel ca și Lovász Izabela. Acestea au fost completate de încă unul de la distanță a lui Gál, care a stabilit scorul final cu peste un minut rămas de joc. Au fost 9 puncte înscrise în mai puțin de 3 minute, atâtea câte reușiseră în primele două sferturi, însă prea puțin pentru a emite pretenții în tentativa de a obține prima victorie. Ca și în alte jocuri, mureșencele au avut superioritate doar la aruncările de la distanță (8-4), dar au fost depășite net la toate celelalte capitole. Ambii pivoți, McCune și Meszáros au reușit împreună 5 puncte, dar niciun coș de pe postul lor, un aspect care reflectă cum s-a desfășurat lupta sub panouri.

Marcatoare:

BC Sirius: Laudermill 17 (1×3), Gál 17 (5), Daniel 9 (1), Gregory 8, Meszáros 3 (1), McCune 2, Lovász 1, A. Pop 1. Au mai jucat Bartha Borbála, Parajdi Tékla și Imreh Dorotya.

CSM: Cocker 22, Dincă 18 (3), Virjoghe 13, Fodor 10, Toma 8, Green 4, Ghiță 4, Poole 3 (1), Alecu 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE