Omagiu adus doamnei femeie de Nicu Alifantis la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 259 Vizualizări

Omagiu adus doamnei femeie de Nicu Alifantis la Reghin

Oaspetele primei seri din cadrul “Acustic Live Festival” de la Reghin a fost Nicu Alifantis care joi, 17 noiembrie, a fost protagonistul unei duble lansări, CD-ul Madame Mon Amour şi Volumul „FaceCarte”.  

În luna martie am zis că merită să fac un gest foarte frumos pentru o fiinţă foarte dragă nouă, domnilor, o fiinţă pe care o respectăm şi o iubim din toată inima, o fiinţă căreia îi datorăm totul, inclusiv existenţa noastră. Această fiinţă poartă numele de doamna sufletelor noastre, doamna femeie. Pentru ele am scos acest album care se numeşte semnificativ „Madame Mon Amour”. E un album în care am adunat cântece de dragoste dedicate doamnelor sufletelor noastre, pentru că am zis că merită într-un anume moment al existenţei mele să aduc un astfel de omagiu acestei fiinţe extraordinare căreia eu cel puţin îi datorez enorm. Sunt cântece vechi, sunt cântece mai noi adunate în această colecţie, titlul fiind luat dintr-o scriere de-a mea de acum câţiva ani de zile, un eseu despre femeie. Mi-a plăcut în mod special titlul care era de fapt „Madame Mon Amour, femeia ca un drog”. Este cel mai sănătos drog care există pe lumea asta. Am zis că merită să-l prezint şi aici la Reghin, pentru că nu am mai fost de nişte anişori buni pe aici”, a precizat Nicu Alifantis.

alifantisAl doilea cadou oferit reghinenilor de către artist a fost cel mai nou volum al său intitulat „FaceCarte”, născut din atotprezentul facebook. “Volumul cuprinde poeme, câteva portrete şi poate ceva mai multe povestiri, într-o înşiruire oarecum cronologică, un fel de jumal al ultimilor cinci ani, în care s-au aşezat trăiri, emoţii, sentimente, gânduri, nelinişti, bucurii, creionate atât cât m-am priceput. Nu ştiu dacă neapărat cu dibăcie, dar sigur cu sinceritate. Lansate în spaţiul public prin intermediul acestui fascinant instrument de socializare care este facebook-ul, m-am lăsat uneori dezbrăcat de hainele artistului, în altele de cele ale omului, atât cât am considerat că merită să trezească interesul sau curiozitatea cititorului”, a spus Nicu Alifantis. Dubla lansare a fost completată cum nu se putea mai fericit cu un recital Nicu Alifantis care a reunit cele mai reprezentative piese ale artistului, savurate din plin de publicul prezent joi seara la Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu” din Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE