Home / Social / Bun de plată, dacă circuli cu ”ia-mă, nene!”

Bun de plată, dacă circuli cu ”ia-mă, nene!”

 

Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş, în urma activităţilor desfăşurate în ziua de 17 noiembrie, a depistat pe trenul care circula pe relaţia Iernut – Târgu Mureş, două persoane, ambele din comuna Sînpaul, care au oferit organelor de control CFR, sume de bani sub preţul legitimaţiilor de călătorie ce trebuiau eliberate în tren,  insistând ca acestea să le primească fără a li se elibera documente legale de transport pe calea ferată.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, celor doi călători le-au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Dare de mită”.

La aceeaşi dată, între staţiile de cale ferată Iernut – Tîrgu Mureş, cu ocazia verificărilor desfăşurate, a fost depistat un grup de 10 călători care deţineau doar 5 legitimaţii de călătorie, eliberate în mijlocul de transport CFR.

Pe trenul menţionat s-a efectuat revizia legitimaţiilor de călătorie de către control şi supracontrol CFR, stabilindu-se faptul că celor 10 călători le-au fost eliberate cu încălcarea prevederilor legale, doar 5 legitimaţii de călătorie CFR, astfel că în cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Abuz în serviciu”.

Potrivit legislației, pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmește un proces-verbal de contravenţie a cărui valoare se compune din amendă contravenţională între 250-400 de lei, tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă, tarif suplimentar în valoare de 300 de lei, speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 de lei.

Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete, au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Controalele COVID”, intensificate în județul Mureș

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din …