Concordia-ASA, duel important în perspectiva turneului play out FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 281 Vizualizări

Concordia-ASA, duel important în perspectiva turneului play out

În primul meci al etapei a XVIII-a, intermediare, din Liga I de fotbal, ASA Târgu-Mureș va întâlni în deplasare, marți, 29 noiembrie, de la ora 18.00, formația Concordia Chiajna. Partida de pe terenul sintetic al echipei ilfovene găsește în premieră formația mureșeană în postura de „lanternă roșie”. Mureșenii au cedat din nou în etapa trecută pe teren propriu, 0-2 cu Viitorul Constanța, al treilea meci consecutiv fără gol înscris și al șaptelea fără victorie. Ultima a fost obținută în deplasarea de la Timișoara, în etapa a X-a, după care au mai obținut trei rezultate de egalitate, dintre care două în deplasare, 1-1 la Voluntari și 0-0 la Poli Iași și o neașteptată remiză pe teren propriu cu Steaua, când au fost dealtfel la doar câteva minute de victorie. Roș-albaștri ardeleni își continuă însă parcursul unei echipe în derivă și au ajuns pe ultima poziție după victoria timișorenilor de la ACS Poli cu Astra Giurgiu. În timp ce bănățenii au recuperat cele 8 puncte diferență a penalizării dictate înainte de începerea sezonului, ASA a strâns doar 9 puncte, care i-ar fi plasat și fără penalizarea de 6 puncte tot pe ultimul loc, la 7 de echipele din fața lor. Printre acestea se află și adversara de marți. Un singur punct obținut poate cântări mult în perspectiva turneului play out, unde diferența se înjumătățește. Echipa lui Dan Alexa a reușit dealtfel să obțină 5 din cele 9 puncte ale ediției tocmai în duelurile cu echipele aflate în zona play out: 3 la Timișoara, câte unul la Voluntari și Iași.

Orice punct obținut în fața acestora menține cel puțin diferența între cele implicate.

 

Dan Alexa: „Salvarea echipei de la desfințare, prioritatea numărul unu”

Problema cea mai mare la ASA este în schimb nesiguranța continuității, majoritatea jucătorilor manifestându-și intenția de a părăsi echipa la iarnă. Speranța lui Dan Alexa se bazează și pe faptul că fiecare jucător, chiar pregătit de plecare, poate fi motivat în perspectiva unui contract avantajos, lucru pentru care trebuie să demonstreze ceva în teren. „Îmi este foarte greu să-i mai motivez pe jucători în asemenea condiții. Motivația poate veni doar din partea lor, chiar în cazul în care vor să plece. Pentru a obține un contract bun, trebuie să și arăți ceva. Nu știm încă pe cine ne vom putea baza după reluarea campionatului, nu știu nici eu dacă voi mai fi antrenorul echipei. Ceea ce pot spune în ceea ce mă privește este faptul că mi-aș dori să continui ce am început, dar numai în cazul în care se rezolvă problemele și vom putea alcătui un lot competitiv. Pentru Târgu-Mureș cel mai important lucru ar fi salvarea echipei de la desfințare, chiar în cazul în care retrogradează”, au fost cuvintele lui Dan Alexa.

Echipa ilvofeană este formația cu cel mai slab atac, cu doar 9 goluri înscrise, dar într-un fel este o performeră, cu 16 puncte. Poate fi considerată cea mai pragmatică echipă, chiar liderul la media punctelor obținute în funcție de numărul de goluri. Acest lucru l-a dovedit și în jocul tur de la Târgu-Mureș, când au învins cu 1-0, în urma unui singur șut expediat pe spațiul porții.

Programul etapei a XVIII-a

Marți, 29 noiembrie                                         ora    (în tur)

Concordia Chiajna      – ASA Târgu Mureș   18.00 (1-0)

Viitorul Constanța      – Poli Iași                     20.30 (0-0)

Miercuri, 30 noiembrie

CS U Craiova              – Poli Timișoara          14.00 (2-3)
FC Botoșani                – Gaz Metan Mediaș   18.00 (0-0)
Dinamo București       – Steaua București    20.30 (1-1)

Joi, 1 decembrie

Pandurii Târgu Jiu      – FC Voluntari           18.00 (0-0)

Astra Giurgiu              – CFR Cluj                    20.30 (1-5)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE