Home / Cultură / Zilele Muzicii Sacre, la ediția XXVII

Zilele Muzicii Sacre, la ediția XXVII

Începând cu anul 1990,  luna decembrie la Filarmonica Târgu-Mureș este dedicată interpretării vastei literaturi muzicale religioase. Nu face excepție nici anul 2016, cu ocazia celei de a a XXVII-a ediții a Zilelor Muzicii Sacre, care vor avea loc în perioada 4-25 decembrie. ”Am plăcerea ca împreună cu Corul Mixt al Filarmonicii noastre să deschidem seria acestor concerte într-un lăcaș de cult, Duminică 4 Decembrie la ora 9,30 în frumoasa Biserică Greco-catolică “Sfântu Nicolae”, str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 8 din Tîrgu Mureș. Împreună cu distinșii mei colegi, artiștii minunatului ansamblu coral al Filarmonicii pe care am bucuria și favoarea să îl dirijez, având ca maestru de studii cor pe doamna Sikó Szidónia iar la pian pe doamna Antonia Someșan vă oferim spre audiere un superb program cu lucrări corale celebre compuse de G. Musicescu, M. Cuteanu, V. Timaru, T. Popovici, F. Hubic, Sabin Pautza, G. F. Händel și I. D. Chirescu”, a precizat Vasile Cazan, dirijor, managerul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureş.

Concert coral în Cetate

Debutul Zilelor Muzicii Sacre  mai include un al doilea moment muzical găzduit de Biserica din Cetate, protagoniști fiind Corului Mixt „Echo” al Bisericii Adventiste din Miercurea Nirajului. ”În seara aceleiași zile de debut a Zilelor |Muzicii Sacre, duminică 4 decembrie, de la ora 17,30 mă voi afla la pupitrul Corului Mixt „Echo” al Bisericii Adventiste din Miercurea Nirajului, ansamblu care va cânta în Biserica din Cetate, interpretând un repertoriu de referință din creația compozitorilor Halmos L., Cl. de Sermisy, Clara H. Scott, L. Schröter, Kodály Zoltán, Lisznyai G., Héthalmi Path K., Kovács L., Beharka P. și G. Fauré, acompaniamentul la pian fiind asigurat de Madaras Melinda Edit. Pe parcursul concertului, organista Filarmonicii noastre, doamna Molnár Tünde va interpreta câteva lucrări dedicate reginei instrumentelor -orga- de către J. S. Bach, L. Cl. Daquin și J. Pachelbel”, ne-a declarat Vasile Cazan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Jurământ online. Extinderea realizărilor din Livezeni, obiectivul lui Bányai István

Primarul reales al comunei Livezeni la scrutinul din 27 septembrie, Bányai István, a depus jurământul …