Share

Home / Eveniment / Ziua Națională sărbătorită la Ungheni

Ziua Națională sărbătorită la Ungheni

„Suntem datori să oferim tinerilor ceea ce așteaptă de la noi”
Cel mai tânăr oraș al județului Mureș, Ungheniul a sărbătorit la orele amiezii zilei de 1 Decembrie cei 98 de ani de la Marea Unire. La festivitate au participat alături de primarul Victor Prodan și reprezentații Primăriei și ai Consiliului Local Ungheni, deputatul PSD Cristian Chirteș, membrii ai Consiliului Județean Mureș, reprezentanții formațiunilor politice, precum și câteva zeci de localnici care au asitat la festivitate de pe trotuarul din fața Primăriei, parcul din fața monumentului eroilor nepermițând mai mult apropierea. După trecerea în revistă a gărzii de onoare efectuată de primarul orașului, un sobor de preoți a oficiat slujba de pomenire în memoria eroilor neamului. Discursul primarului Victor Prodan a fost adresat tuturor, atât celor participați la eveniment, cât și celor care nu au fost prezenți, mesajul fiind unul pentru unitate.
1„Sărbătorim astăzi 98 de ani de la cel mai important moment din istoria poporului român, cel în care provinciile românești s-au unit sub același steag. Evenimentul nu a fost urmat izbânzii armatei române după luptele din primul război, a fost mai degrabă împlinirea unui vis a neamului românesc. Nouă, tuturor, ne revine sarcina de a duce mai departe visul celor care s-au jertfit pentru realizarea acestuia, pentru a oferi un viitor celor tineri, cei care așteapă de la noi un viitor pe care noi trebuie să-l oferim”, a fost mesajul primarului Victor Prodan.
Unitate în fața obeliscului
2După discursul edilului, reprezentanții Primăriei, Consiliului Local, cei ai Consiliului Județean, ai Poliției Române și Poliției Locale, ai celorlalte instituții locale, unități de învățământ și ai formațiunilor politice au depus coroane de flori la monumentul din parcul din centrul orașului Ungheni. Ca în fiecare localitate, sărbătoarea națională a continuat cu un program artistic desfășurat în Casa de Cultură din orașul mureșean.

Mihai VEREȘ

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primul punct în deplasare

După două înfrâgeri la scor suferite în deplasare, 1-9 la Carmen București și 0-4 la …

Share
Share