O victorie ratată după un final dezamăgitor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

O victorie ratată după un final dezamăgitor

În ultima partidă din acest an, echipa de baschet feminin UPM BC Sirius Târgu-Mureș a pierdut miercuri seara pe teren propriu cu scorul de 78-85 (23-19, 21-25, 22-17, 12-24) în fața formației CSBT Alexandria. Echipa antrenorului Steff Zakariás a ratat o victorie care părea la îndemână, în care au condus în două rânduri la 9 puncte, în primul și ultmiul sfert, cea mai mare diferență înregistrată pe durata întregii partide. Mureșencele au acuzat problemele medicale, cu jucătoare accidentate sau bolnave, altele intrate în teren nerefăcute. Au început slab partida și au reușit să înscrie primul coș după aproape 3 minute de joc, la scorul de 0-4. Au urmat minute foarte bune, reușind să se desprindă până la 9 puncte pe parcursul primului sfert, având chiar atacul la această diferență. Oaspetele s-au apropiat la doar 4 până la prima pauză și au început din nou mult mai bine sfertul secund, când au înscris 8 puncte consecutiv. Până la pauza mare avantajul a alternat, iar la vestiare s-a intrat la egalitate, la 44. Numărul mare de puncte s-a datorat în special reușitelor de la distanță reușite de ambele echipe, dar și evoluțiile celor două jucătoare care au înscris cele mai multe puncte, Cherise Daniel de la gazde și Carla Bartee de la teleormănence. Jucătoarea oaspetelor a înscris de 5 ori de la distanță, fiind secondată de Sattoria Rule, cu 6, cele două reușind 33 de puncte doar din afara semicercului, față de 30 ale gazdelor. Dferența a făcut-o și capitolul recuperări, unde echipa din Alexandria a reușit aproape dublul mingilor prinse sub panouri.

Startul mai bun și desprinderea, anulate de un final fără replică

La ieșirea de la vestiare echipa mureșeană părea stăpână pe situație și a fost prima care a punctat, după ce în primele două au demarat greu. Sfertul trei a fost echilibrat, dar mureșencele au reușit să intre la ultima pauză cu avantaj de 5 puncte, mai mult cu unul decât după primul act. Daniel reușea deja să înscrie 30 de puncte înainte de intrarea în a doua jumătate a ultimului sfert, când diferența de pe tabelă a egalat-o pe cea reușită în primul sfert (74-65). De la Sirius punctaseră cu coșuri de 3 puncte și localnicele Lovász Timea, Gál Emese, Alina Pop, care au completat pătrunderile lui Cherise Daniel sau ale lui TearA Laudermill. Au lăsat de dorit în schimb evoluțiile pivoților Teonia McCune și Mészaros Kata. Prima a și părăsit terenul pentru cinci faulutri comise, ultimul la o greșeală aproape fatală în atac, când scorul era foarte strâns. În plus, coordonatoarea Angel Robinson avea și ea după sfertul trei deja 4 faulturi comise și a fost ținută pe bancă până spre finalul partidei. Evoluția ei putea aduce plusul necesar în cazul unui final echilibrat. De la acel scor însă, mureșencele au intrat într-un adevărat „colaps”, reușind un final de-a dreptul dezastruos, cu un parțial de 4-20 în ultimele șase minute. În urma acestui eșec neașteptat, BC Sirius rămâne cu doar 3 victorii și trebuie să-și revină din punct de vedere fizic, dar și psihic. Pentru ele urmează o pauză foarte scurtă, cu un meci în 4 ianuarie, ora 16.00, în Cupa României, la Politehnica Național Iași, pe terenul ieșencelor, urmat de primul joc din noul an în Liga Națională, din nou în deplasare, la CSM Târgoviște.

Marcatoare:

BC Sirius: Daniel 32 puncte (2×3), Laudermill 15 (3), Robinson 8, Lovász 6 (2), McCune, Gál 6 (2), Alina Pop 3 (1). Au mai jucat Mészaros și Antonia Radu.

CSBT: Bartee 29 (5×3), Rule 25 (6), Mullings 8 (1), Podar 7 (1), Arnold 7, Voicu 5, Grbic 4

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE