Home / Social / Petiția prin care se cere demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea, a strâns aproape 140000 de semnături

Petiția prin care se cere demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea, a strâns aproape 140000 de semnături

Petiția online, denumită „Victor Ciorbea, ești concediat!”, inițiată de Tudor Brădățan pe platforma campaniamea.de-clic.ro, a strâns 139.154.

Primele 100 000 de semnături au fost înregistrate astăzi la Avocatul Poporului, evenimentul fiind transmis live pe facebook.

„La sediul Avocatului Poporului, cetățenii prezenți au fost invitați să participe la o discuție cu un consilier, mai apoi cu dl Ciorbea, dar li s-a refuzat dreptul de a transmite live discuția.

Cei prezenți nu au vrut o discuție la care să nu poată participa, chiar și online, ceilalți semnatari. Noi, echipa de-clic, nu am crezut niciodată în dialogul din spatele ușilor închise, nimic ce s-ar putea spune la aceste întâlniri nu poate fi ținut secret față de ceilalți dintre noi”, se precizează pe pagina de facebook de-clic.ro.

Mâine, 11 ianuarie, de la ora 18.00, sunt anunțate proteste prin care i se va cere demisia avocatului poporului în mai multe orașe din țară.

Principalul motiv pentru care i se cere demisia lui Victor Ciorbeaeste faptul că în 5 ianuarie a atacat la Curtea Constituțională Legea 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: ,,Arta Perseverenței”, terapie incluzivă prin artă

Președintele Consiliului Director al Fundației Alpha Transilvană din Târgu Mureș, dr. Alexandru Lupșa, a transmis …