VIDEO: Bilanţ pozitiv pentru SMURD Mureş Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

VIDEO: Bilanţ pozitiv pentru SMURD Mureş

În decursul anului 2016, echipajele SMURD din judeţul Mureş au fost solicitate să intervină la 18.571 de cazuri, în medie de 50,7 per zi, număr cu 7,5 mai mare comparativ cu anul 2015.

Timpul de răspuns, sub media naţională

Comparativ cu anii anteriori, numărul intervenţiilor a înregistrat o creştere spectaculoasă, fapt reliefat de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş. „Dacă în 2009 avem 8.043 de intervenţii, iată că în 2016 am ajuns la 18.571 de intervenţii. Ca şi indicatori de performanţă, numărul intervenţiilor la 100.000 de locuitori a crescut cu 7,5%, iar numărul intervenţiilor la 1.000 de kilometri pătraţi a crescut cu 7,8%”, a precizat joi, 9 februarie, general de brigadă dr. Dorin Oltean, şeful ISU „Horea” al judeţului Mureş, cu ocazia prezentării bilanţului instituţiei pe anul 2016.

De asemenea, inspectorul şef al ISU „Horea” al judeţului Mureş a anunţat că în anul 2016 timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 5 minute şi 27 de secunde în mediul urban şi de 12 minute şi 35 de secunde în mediul rural. „Dacă media zilnică de intervenţii SMURD la nivel de ţară per Inspectorat este de 24, la nivelul Inspectoratului Mureş, respectiv a judeţului Mureş, avem o medie zilnică de 50,74 intervenţii. Este de menţionat că timpul mediu de răspuns la nivel de ţară pe parte de SMURD este de 11 minute. Ca urmare a măsurilor luate la nivelul Inspectoratului, în momentul de faţă timpul mediu de răspuns la nivelul judeţului Mureş este de 9 minute şi 18 secunde, deci cu aproape două minute mai puţin decât timpul mediu de răspuns la nivel de ţară”, a subliniat general de brigadă dr. Dorin Oltean.

112

Colaborare foarte bună cu Pompierii

La şedinţa de prezentare a bilanţului, care a avut loc în Sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, a participat şi dr. Maria Salanţa, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe SMURD Târgu-Mureş. „Colaborarea cu Unitatea de Pompieri a fost foarte bună, de la 1 ianuarie este extraordinar de bună şi în acest sens îi mulţumesc domnului general Oltean, care este un om extrem de deschis, un om extrem de comunicativ, cât şi echipei dânsului, care s-au oferit să îmi acorde tot ajutorul pentru a continua ceea ce s-a început în urmă cu mulţi ani”, a afirmat dr. Maria Salanţa.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE