Transilvania, spațiu de multiculturalitate și interes geostrategic. Conferință și prezentare de carte Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 500 Vizualizări

Transilvania, spațiu de multiculturalitate și interes geostrategic. Conferință și prezentare de carte

Casa Armatei din Sibiu, va găzdui joi, 2 martie, începând cu ora 10,00, conferința cu tema „Transilvania, spațiu de multiculturalitate și interes geostrategic”. Organizată de către A.C.M.R.R., filiala „General Ilie Șteflea” din Sibiu, manifestarea va cuprinde două momente distincte. Primul moment va fi dedicat prezentării comunicării „Beneficiari ai confuziilor istorice și legislative în materia restituirii unor categorii de proprietăți imobiliare în Transilvania” și va fi susținut de către prof. univ. dr. Ioan Sabău-Pop, avocat în Baroul Mureș și președinte al Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

Cel de-al doilea moment va fi dedicat prezentării cărții „În avanpostul luptei pentru supraviețuire. Apărarea națională a României și frontul secret în vâltoarea anilor 1938-1940”, al cărei autor este istoricul Dan Prisăcaru. Prezentarea cărții, dar și a activității de istoric și de fost ofițer în cadrul D.I.A. din M.Ap.N., precum și cea de cadru didactic asociat al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a col. (r.) dr. Dan Prisăcaru, va fi realizată de către profesorul mureșean Nicolae Balint, jurnalist și publicist, precum și de către col. (r.) dr. Alexandru Baboș, fost rector al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Întreaga activitate va fi agrementată cu scurte momente poetice susținute de profesorul Mircea-Dorin Istrate, președinte al Ligii Scriitorilor din România, filiala Mureș și va fi moderată de col. (r.) Ioan Părean, președintele A.C.M.R.R., filiala „General Ilie Șteflea” din Sibiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE