Home / Invatamant / Proiect pentru burse de merit pentru liceenii din Târgu Mureș

Proiect pentru burse de merit pentru liceenii din Târgu Mureș

Uniunea Elevilor din Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Mureș , a inițiat și anul acesta proiectul care vizează bursele de merit pentru liceenii din oraș. Potrivit președintelui CJE, Alexandru Todea, elevii nu au primit aceste burse începând cu anul 2012. „Scopul proiectului este motivarea elevilor de a obține o medie anuală peste 8,50, respectiv încurajarea acestora de a acorda mai multă atenție învățării și înțelegerii materiei școlare”, a precizat Alexandru Todea, elev al Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Petiție înaintată Consiliului Local

„După ce consiliul școlar a aflat faptul că în alte județe se primesc burse, acesta a decis să înainteze o petiție Consiliului Local din Târgu-Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor din Mureș, ajutând astfel la strângerea contactelor reprezentanților din școlile locale. Tabelele pentru semnături au fost deja trimise către 14 licee din Târgu-Mureș, elevii acestor școli urmând să semneze petiția săptămâna aceasta”, a completat Alexandru Todea.

„Împreună cu consilierul local Bakó Szabolcs, care susține proiectul și totodată ajută la derularea acestuia, consiliul elevilor speră într-un răspuns favorabil din partea Consiliului Local din Târgu Mureș”, a adăugat Alexandru Todea. Inițiatorii proiectului solicită alocarea unei sume de aproape patru ori mai mare decât în anul trecut, adică un minim de 2100000 de lei pentru a acoperi bursele de merit din toate liceele din Târgu Mureș.

Uniunea Elevilor din Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” a avut această inițiativă și anul trecut. Proiectul de atunci fost semnat de către alte patru consilii de elevi ale unităților școlare: Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu”, Liceul Technologic Electromureş şi Liceul Vocațional de Artă. Pornind de la acea propunere Consiliul Local Târgu Mureș a votat alocarea sumei de 550 000 de lei pentru bursele de merit ale liceenilor. Potrivit președintelui CJE Mureș suma a fost folosită pentru a plăti bursele din anul şcolar 2012-2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

O profesoară de geografie, mesaj dur către ,,politruci”!

Profesoară de geografie la Liceul de Arte Vizuale ,,Romulus Ladea” din Cluj Napoca, Cristina Mîrză, …