Share

Home / Sanatate / Tinerii chirurgi organizează, în premieră, un workshop în domeniul oftalmologiei

Tinerii chirurgi organizează, în premieră, un workshop în domeniul oftalmologiei

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), filiala Târgu-Mureș, anunță că prima ediție a workshop-ului introductiv Basic Surgical Skills in Ophtalmology va avea loc duminică, 12 martie, la ora 8.30, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș. Workshop-ul este organizat în colaborare și sub coordonarea Clinicii de Oftalmologie Târgu-Mureș și a UMF Târgu-Mureș.

Potrivit organizatorilor, scopul activității este familiarizarea studenților participanți cu tehnicile chirurgicale de bază din oftalmologie, sub coordonarea doctorilor instructori, și precedate de prezentări teoretice și proiecții live ale procedurilor. Evenimentul va avea loc în amfiteatrul mic al Universității, situat la primul etaj. Programul workshop-ului cuprinde: noțiuni teoretice de anatomie chirurgicală a globului ocular, familiarizare cu instrumentarul și materialele utilizate în oftalmologie și microchirurgie, disecția globului ocular, suturi microchirurgicale pe frunze și mănuși (cu ajutorul lupelor), suturi corneene și sclerale (cu ajutorul microscopului chirurgical) și proceduri chirurgicale la nivelul cristalinului. La acest workshop se pot înscrie doar șase cursanți. Taxa de participare este 130 lei pentru studenții care nu fac parte din SSCR Târgu-Mureș și 100 de lei pentru studenții înscriși în Societatea Studențească de Chirurgie Târgu-Mureș. Achitarea taxei se face numai după confirmarea telefonică a acceptării de către unul din coordonatorii evenimentului, conform detaliilor oferite de acesta. Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: sscr.mures@gmail.com.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Alergiile de toamnă, o amenințare pentru sănătate

Modificările de climă şi vreme, precum şi poluarea, au un impact important asupra alergiilor la polenurile de toamnă. Concentrația maximă este …

Share
Share