Bucătari renumiți din Ungaria au gătit ciorbă de pește, la o acțiune caritabilă pentru copiii cu cancer Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 245 Vizualizări

Bucătari renumiți din Ungaria au gătit ciorbă de pește, la o acțiune caritabilă pentru copiii cu cancer

Doi dintre cei mai premiați bucătari din Ungaria, Csemy Laszlo și Kollmann Peter Pal, campioni naționali la prepararea ciorbei de pește, denumită Halászlé, au gătit tradiționalul preparat într-o acțiune de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a manifestării Zilele Târgumureșene.

Aceștia au pregătit peste 70 de porții de ciorbă de pește de Baja (Halászlé), iar cei care au gustat din deliciosul preparat au donat diverse sume de bani, în funcție de posibilități.

Kollmann Peter Pal a explicat pentru Agerpres că ciorba gătită în această acțiune a avut la bază 30 kilograme de crap, din care au ieșit în jur de 70 de porții.

„Ca să prepari Halászlé, care este mâncare tradițională ungurească, ai nevoie de crap – uneori se poate folosi și pește înrudit cu crapul, cum este carasul, dar eu nu sunt pentru amestecarea mai multor soiuri de pește – ceapă, sare, apă, boia duce și iute. Între timp se fierb paste într-o oală separată, iar la final ciorba este pusă peste paste, în farfurie”, a spus acesta.

El a adăugat că este bucătar amator și prepară ciorba Halászlé din 1966.

Cei doi bucătari care au susținut acțiunea de caritate de la Târgu-Mureș se regăsesc printre vedetele Festivalului de Gătit Pește din Baja, care are loc anual, în luna iulie.

(Sursa: www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE