Jon Gomm, oaspetele Festivalului Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 572 Vizualizări

Jon Gomm, oaspetele Festivalului Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis”

Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis” ediţia a XII-a – Târgu Mureş va avea loc în perioada 08-13 august 2017, considerat pe bună dreptate cel mai mare festival de chitară din estul Europei. Festivalul a cunoscut un succes notabil în precedentele ediţii prin atragerea de participanţi şi invitaţi din lumea muzicii clasice naţionale şi internaţionale.

Această ediţie aduce iubitorilor muzicii o frumoasă surpriză, unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai lumii Jon Gomm din Anglia. Invitații ediției din acest an a festivalului vin din Anglia, Chile, Germania, Venezuela, Austria, Rusia, Ungaria, Serbia, Italia, Argentina și România.

Ediția a XII-a a Festivalului Internațional de Chitară „Harmonia Cordis“ propune cursuri de maiestrie (de chitară clasică și jazz), recitaluri solo (de chitară clasică, fingerpicking styles și chitară jazz), concerte de muzică de cameră (duo de chitară, trio de chitară, cvartet de chitară, duo- chitară și bandoleon, duo chitară și marimbă, concert cu Filarmonica) în cadrul unui eveniment de anvergură conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic și internațional, prin intermediul căruia organizatorii doresc să aducă o contribuție originală în îmbunătățirea unor aspecte din domeniul chitaristic.

Prin organizarea acestui eveniment, principalul scop pe care îl urmărim este acela de a reuni iubitorii de chitară, fie că sunt studenți la conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzică, fie tineri amatori pasionați de acest instrument, în jurul unor mari interpreți de chitară. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce în contextul cultural educativ oferit de spectacole de excepție (recitaluri de chitară solo) unde se interpretează piese noi, originale, executate de cei mai buni maeștri din domeniu, de renume internațional. In consonanță cu celelalte obiective se află și obiectivul următor: prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiți artiști în domeniu urmărim de asemenea promovarea de standarde muzicale înalte în rândul publicului ascultător și creșterea exigențelor de interpretare în rândul publicului de specialitate. Cât despre publicul larg vizat, se are în vedere popularizarea instrumentului în plan socio-cultural, cu precădere în rândul tineretului, atragerea și familiarizarea acestuia cu muzica de chitară și cu muzica clasică de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem să facilităm realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele ținute în cadrul festivalului”, a precizat Beke István Ferenc, directorul Festivalului Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis”.

Oaspetele special al ediției din acest an va fi Jon Gomm, nume important al scenei muzicale, care va concerta pe 13 august în Cetatea Târgu-Mureș. Artistul întregește astfel lista muzicienilor de calibru care au concertat în cadrul festivalului, listă care îi cuprinde printre alții pe Al Di Meola și Tommy Emmanuel, care au concertat la edițiile din 2015 și 2016 „Harmonia Cordis”

Jon Gomm trăiește în Leeds, în Marea Britanie. Este compozitor și cântăreț cu un stil virtuoz. Pune accent pe sentimentalitatea versurilor inspirându-se de la Robert Johnson până la Radiohead. Cu o chitară acustică, realizează concerte incredibile și de neuitat. Jon, a luat prima dată în brațe chitară la 2 ani, mai precis un uculele. A compus prima piesă la vârsta de 6 ani. Mai târziu și-a acompaniat tatăl la concertele ținute în orașul natal. Familia Gomm a găzduit mulți muzicieni, care l-au inspirat pe Jon, printre ele se numera BB King și Jack Bruce of Cream. Momentan Jon ține concerte în întreaga lume. În 2012, piesa „Passionflower” a devenit cunoscută cu ajutorul internetului, depășind 6 milioane de vizualizări, prin urmare a apărut și pe micile ecrane în Anglia, Portugalia, Olanda, Brazilia și Turcia.

Este admirabil, genial”- Stephen Fry

“Îți admir stilul și esti o persoană deosebită”-Jon Anderson

Stil și muzică minunată”-David Crosby

Cel mai deosebit artist de chitară pe care l-am cunoscut”-Tommy Lee

Jon esti un geniu, iți admir muzica și stilul”-Steve Lukather, sunt doar câteva aprecieri ale artistului venite din partea unor muzicieni celebri.

Jon este o vedetă incredibilă care ține foarte mult la rădăcinile lui din Anglia de nord. Este un artist independent, care are o mulțime de fani prin promovarea sa online. CD-ul de debut, Hipertension, a fost vândut peste 50 de mii de exemplare înante de apariție. Cel de al doilea CD, Don’t panic, s-a epuizat în 3 zile după apariția pe Amazon. Clipurile lui au fost vizualizate de 10 mii de ori în câteva minute pe Youtube.

Toate concertele din cadrul Festivalului „Harmonia Cordis”vor fi cu intrarea liberă!

Mai multe detalii despre protagoniștii ediției din acest an puteți găsi pe site-ul: www.harmoniacordis.org, unde vor fi transmise live mai multe concerte din cadrul festivalului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE