Home / Iernut / La Iernut, Sudul reușește „tripla” în confrunatarea cu Nordul

La Iernut, Sudul reușește „tripla” în confrunatarea cu Nordul

Cu o tradiție de peste 70 de ani, întâlnirea de fotbal între echipele Nord și Sud, care se dispută pe stadionul „Cornel Groza”, din anul 1995 cu prilejul evenimentului Zilele Oraşului Iernut, a fost un eveniment mult așteptat și la această ediție. Alimentat de pasiunea pentru fotbal din comunitatea Iernutului, cu două echipe alcătuite din foști jucători care de-a lungul anilor au activat la echipa din oraș, întâlnirea dintre cele două echipe cu jucători de peste 35 de ani trezește de fiecare dată mari ambiții. Alt criteriu de selecție este acela ca cele două loturi să fie alcătuite din jucători care au domiciliul pe raza orașușuli sau a comunelor aparținătoare, pe străzile din partea stângă a E60 (SUD), contra jucătorilor cu domiciliul pe străzile din partea dreaptă a E60 (NORD). Din 1997 s-a introdus trofeul actual, transmisibil. În eventualitatea câștigării acestuia trei ediții la rând de una din echipe, cupa urma să rămână în vitrina acesteia. Acest lucru s-a întâmplat, deși au fost câteva serii de trei. Un motiv este caracterul amical al întrecerii, deși ambițiile sunt de fiecare dată mari.

Hai ai noștri, dar toți sunt ai noștri

Faptul că cele două echipe sunt alcătuite din foști jucători își pune amprenta pe calitatea jocului. Chiar dacă mulți dintre aceștia au trecut demult de prima tinerețe și au ceva kilograme în plus, cei prezenți au putut asista la un joc spectaculos, cu multe reușite, faze de poartă și multe goluri. Pentru al treilea an consecutiv a câștigat echipa Sud. Scorul final a fost 6-3, după o primă repriză dominată parțial de Nord, dar cu o echipă a Sudului mai proasptă la final și mai pragmatică în momentele de echilibru. Un aspect mai degrabă amuzant, faptul că deseori nici cei din tribună, membri ai familiilor unora din teren nu știau soțul, tatăl sau prietenul la care echipă se află. Așadar, un fel de hai ai noștri, dar toți sunt ai noștri. Evident, plusul de valoare l-au dat în primul rând cei care s-au retras recent din activitate ca jucători, cum este cazul lui Horațiu Moldovan, Vasile Dicher, Ilie Roman, dar lista poate continua.

Cu acest succes, după calculele unora, Sudul are acum un avantaj de două victorii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO, FOTO: Frumusețea sportului, redescoperită în Parcul Municipal din Târgu Mureș

Parcul Municipal din Târgu Mureș a găzduit sâmbătă, 18 septembrie, prima ediție a Festivalului ”Sport …