Home / Agricultura / A 16-a Paradă a taurilor Semtest-BVN

A 16-a Paradă a taurilor Semtest-BVN

Semtest BVN SA Mureş organizează sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11.00, în incinta sediului de pe strada Tofalău nr. 677 din comuna Sângeorgiu de Mureş, cea de-a XVI-a ediţie a Paradei Taurilor Semtest-BVN.

Potrivit informaţiilor furnizate de ing. Valer Sician, directorul Semtest BVN-Mureş, programul va conţine următoarele momente: ora 11.00 – 11.20 – deschiderea evenimentului, cu ing. Valer Sician, ora 11.20 – 11.30 – cuvânt pentru colaboratori din partea lui Werner Wagner – preşedinte BVN şi Johannes Aumann – director BVN, ora 11.30 – 13.00 – prezentarea taurilor din rasele Bălţată Simmental, Holstein Friză, Limousine, Charolaise şi Angus.

Simpozion despre fermele de elită

Parada va fi precedată vineri, 6 octombrie, de la ora 17.00, de un simpozion care va avea loc la sediul Semtest-BVN din Sângeorgiu de Mureș, cu tema „Reproducția, o nouă etapă istorică în România”.

Simpozionul îşi propune să stabilească rolul fermelor de elită la Rasa Bălţată şi va avea următoarele teme: „Rolul Semtest-BVN în dezvoltarea fermelor de elită din România” (ing. Valer Radu Sician), „Fermele ADO, ferme de elită în România la Rasa Bălțată” (Liviu Morar), „Rolul Eurogenetik – rolul fermelor de elită în Europa” (dr. Aumann Johannes şi dr. ing Miller Anna- Maria), „Statusul de sănătate – Importanța acestuia în fermele de elită din România” (dr. Liviu Drăgan – Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureș), „Rolul Staţiunilor de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor în dezvoltarea fermelor de elită în România” (ec. Gheorghe Săplăcan – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad), „Rolul C.O.P în dezvoltarea fermelor de elită” (ing. Iacob Boca), „Rolul fermelor de reproducție în creșterea bovinelor” (prof. dr. Ioan Huţu – USAMVB Timişoara) şi „Rolul Universităţilor de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară în dezvoltarea fermelor de elită din România” (prof. dr. Liviu Bogdan Decan – Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Cluj).

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ANGAJĂRI din sursă externă la Poliția Mureș!

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș scoate la concurs 27 de posturi de agenți și ofițeri …