Home / Sanatate / Computer-tomograf în valoare de 200.000 de euro la Târnăveni

Computer-tomograf în valoare de 200.000 de euro la Târnăveni

 

În câteva zile, maxim 2-3 săptămâni, noul computer-tomograf al Spitalului ”Gheorghe Marinescu” din Târnăveni va fi funcțional și va putea fi folosit de bolnavi,a informat managerul spitalului, ec. Zsuzsanna Megheșan. Aparatura medicală a fost achiziționată datorită unei generoase sponsorizări de peste 200.000 de euro din partea companiei Romgaz. Reprezentanții Comisiei Naționale pentru Autorizarea Activității Nucleare (CNCAN)au efectuat săptămâna trecută testele necesare, astfel că Spitalul din Târnăveni este în așteptarea autorizației de funcționare, care trebuie să sosească în maxim 2-3 săptămâni. Pentru perioada rămasă din acest an, computer-tomograful va fi folosit doar pentru pacienții internați în spital, respectiv pe bază de bilet de trimitere contra cost, urmând ca din anul viitor, respectiv din 2018, acesta să fie pus la dispoziția tuturor pacienților, a specificat managerul Megheșan. În condițiile în care, conform declarațiilor ministrului Sănătății, Florian Bodog, în țară există nu mai puțin de șapte spitale județene care încă nu dispun de un astfel de echipament, noul CT va îmbunătăți cu siguranță calitatea și promptitudinea actului medical, fiind un real ajutor pentru bolnavii din zona deservită de spitalul municipal din Târnăveni.

Edith VEREȘ

Foto tirnaveni.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Aproape 45% din candidați au obținut 7 la titularizare

Ministerul Educației a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba …