Home / Invatamant / Exclusiv! Noile tarife propuse pentru sălile de sport! Consiliul Local Tîrgu Mureș va rediscuta taxele care au alungat chiriașii din săli

Exclusiv! Noile tarife propuse pentru sălile de sport! Consiliul Local Tîrgu Mureș va rediscuta taxele care au alungat chiriașii din săli

Exclusiv! Noile tarife propuse pentru sălile de sport! Consiliul Local Tîrgu Mureș va rediscuta taxele care au alungat chiriașii din săli

O recentă hotărâre a Consililiului Local Tîrgu Mureș (238/27.7.2017), care a mărit la 200 de lei/oră (de la 100 cât era până în această toamnă) taxa plătită de chiriași pentru sălile de sport de la școli și licee din Târgu Mureș, va fi rediscutată în ședința CL de săptămâna viitoare.

Ca urmare a dublării taxei, majoritatea chiriașilor, atât persoane fizice, cât și juridice, au anunțat unitățile de învățământ că renunță la închirierea sălii.  Astfel, au generat pierderi școlilor care obțineau bani  de pe urma activității de închiriere. Unele școli au pierdut toți chiriașii, în contextul noilor taxe.

Reacția școlilor și liceelor nu a întârzit, astfel că Primăria Tîrgu Mureș a fost nevoită să revină asupra hotărârii.

Astfel, în ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare vor fi discutate următoarele variante de lucru:

Săli de sport categoria A (sală mare și/sau omologată de o federație sportivă): minim 100 lei/oră plus utilități

Săli de sport categoria B : minim 80 de lei/oră  plus utilități

Săli de sport categora C (sală de sport mică, cu dotare modestă): minim 50 lei/oră plus utilități

Tarifele de mai sus vor fi tarifele minime ce pot fi practicate, urmând ca fiecare unitate de învățământ să le poată mări dacă dorește acest lucru. Utilitățile vor fi între 20 și 30 de lei, în funcție de tipul sălii.

Teoretic entitățile sportive care vor să închirieze săli de sport vor beneficia de reduceri de până la 75 la sută, în urma depunerii unei documentații stabilite de Direcția Școli, dar aici vor mai fi discuții. Nu este clar cum vor fi recuperați acești bani de către unitățile de învățământ, care astfel sunt văduvite, fiind puse în situația de a închiria pe bani puțini sălile de sport. Conform proiectului inițial, diferența ar urma să fie plătită școlilor de către primărie, dar în ce formă și când nu este clar. Una peste alta, dublarea tarifului peste noapte nu e justificată, iar ca să dai cu o mână cluburilor sportive și să iei cu cealaltă din banii obținuți de școli din închirieri, iarăși nu e în regulă. Hotărârea din ședința de consiliu local de săptămâna viitoare trebuie să aibă o formă finală, care să mulțumească ambele părți și, evident, să fie legală.

Florin Marcel Sandor

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

13 localități mureșene, rată de incidență peste 6 la mie!

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș au publicat, pe pagina web a instituției, www.aspms.ro, ratele …