Home / Business / Ioan-Petru Pop, în continuare vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie la Aeroportul “Transilvania”

Ioan-Petru Pop, în continuare vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie la Aeroportul “Transilvania”

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 23 noiembrie, într-o şedinţă de lucru, desemnarea lui Ioan-Petru Pop în funcţia de administrator executiv provizoriu – vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, până la finalizarea procedurii de selecţie iniţiată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 168 din 27 octombrie 2016.

Selecţia, finalizată „cel mai probabil” în ianuarie 2018

Prin respectiva hotărâre, a fost iniţiată procedura de selecţie pentru ocuparea posturilor de administrator executiv, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi administrator neexecutiv, membru al comitetului de audit, vacante în cadrul Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş.

„Varianta iniţială a planului de selecţie, respectiv calendarul de derulare a procedurii s-a modificat din cauza unor elemente necunoscute cu privire la strategia de finanţare a Regiei, a necesităţii aplicării testului investitorului privat prudent, respectiv a realizării unei analize de rentabilitate ex-ante, cu aplicarea principiului operatorului în economia de piaţă, analiză a căror rezultatele devin angajamente pentru conducerea Regiei, respectiv indicatori de performanţă anexă la contractele de mandat. După nominalizarea reprezentantului Ministerului Finanţelor Publice în Consiliul de Administraţie al Regiei, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş 145 din 28 octombrie 2017 s-a constituit Consiliul de Administraţie al Regiei, fiind aprobată şi scrisoarea de aşteptări privind dezvoltarea serviciului aeroportuar îndeplinit de Regia Autonomă „Aeroportul Transilvania” Târgu-Mureş”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, mandatul provizoriu al lui Ioan-Petru Pop în calitate de administrator executiv, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, a fost prelungit până la data de 30 noiembrie 2017, având în vedere faptul că potrivit prevederilor articolului 29 din Regulamentul de Organizare şi funcţionare al Regiei, vicepreşedintele este înlocuitorul de drept al preşedintele Consiliului de Administraţie în cazul în care acesta lipseşte sau nu îşi poate exercita mandatul.

„Luând în considerare aspectele anterior menţionate, precum şi faptul că procedura de selecţie va putea fi finalizată cu respectarea termenelor legale, cel mai probabil la finele lunii ianuarie 2018, considerăm necesară numirea domnului Pop Ioan în calitate de administrator executiv provizoriu, până la finalizarea procedurii de selecţie”, a menţionat Péter Ferenc.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Iaz piscicol în pregătire într-o comună din Mureș

Comisia de Analiză tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, în data …