Ziua Națională, cinstită în Marea Britanie Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

Ziua Națională, cinstită în Marea Britanie

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Consulatul General Onorific al României în Bristol Regatul Unit al Marii Britanii și comunitatea românească din Bristol  au organizat o serie de evenimente menite să cinstească spiritul românesc printr-o serie de evenimente culturale, expoziții, concerte, susținute de artiști mureșeni, care au revenit în insula britanică după prezența din luna mai a acestui an în cadrul „Romanian Cultural Showcase”.

Expoziții Ioan Vânău și Călin Bogătean

Comunitățile române din Bristol și Taunton au avut parte cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale de o vizită deosebită. Artiști români, tîrgumureșeni și ieșeni le-au trecut pragul celor câteva mii de Români care trăiesc în cele două orașe din Marea Britanie. Seria de evenimente organizate de Consulatul Onorific al României „Zilele României la Bristol”, a debutat cu vernisajul expozitiei comune a doi artiști, pe cât de diferiți, pe atât de apropiați, artiștii plastici Ioan Vânău și Călin Bogătean care au expus la Primăria din Bristol timp de 7 zile lucrări personale.

Arborarea steagului României

Un moment special a avut loc pe 1 Decembrie, în fața Primăriei din Bristol,  cu arborarea steagului României și intonarea Imnului Național de către solista Ana Maria Galea,  unde au fost prezenți numeroși cetățeni români stabiliți în Anglia dar și cetățeni britanici printre care personalități precum Dr. Răzvan Constantinescu, Consulul Onorific al României la Bristol și Primarul orașului Bristol.

Jazz cu Ana Maria Galea și Daniel Csikos

Alt moment special s-a consumat la Trinity-Henleaze – United Reformed Church Henleaze din Bristol în data de 4 decembrie, cu prilejul concertului susținut de  Ana Maria Galea și Daniel Csikos, care formează împreună duo-ul „New Landscapes”. Cei doi au încântat publicul cu un concert în care au abordat un repertoriu format din piese standard de jazz, compoziții originale dar și cunoscute piese românești.

Recepție de final cu oaspeți de seamă

Seria de evenimente s-a încheiat pe 7 decembrie, la sediul Consulatului României la Bristol, cu o recepție la care au fost invitați artiștii români seara fiind onorată de prezența Ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord  Excelența Sa Dan Mihalache dar și de alte personalități. La evenimente au participat și Angela Pop, șeful  secției de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș și Iulian Praja , director al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

La final, artiștii invitați au mulțumit familiilor Stoica din Bristol și Morar din Taunton pentru găzduire pe perioada desfășurării evenimentelor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE