Share

Home / Eveniment / Corul Belcanto din Sărmașu încântă la fiecare apariție

Corul Belcanto din Sărmașu încântă la fiecare apariție

A devenit deja ceva obișnuit ca în preajma sărbătorilor de iarnă diverse instituții să primească grupuri de colindători. Redacția cotidianului Zi de zi are în fiecare an un adevărat privilegiu. Este vorba despre vizita colindătorilor Corului Belcanto din Sărmașu. Vizita corului care a luat fiinţă în urmă cu 12 ani, mai exact în decembrie 2005, la iniţiativa preotului Daniel Camară, este de fiecare dată o adevărată încântare. Grupul vocal mixt format din elevi ai Liceului Teoretic „Samuil Micu” din orașul mureșean, iniţial format din 12 membri, s-a dezvoltat de la an la an, chiar dacă, evident, membrii s-au schimbat, absolvenții școlii părăsindu-l. Totuşi există o continuitate, deoarece majoritatea noilor intraţi în cor provin din corul Amadeus, dirijat tot de preotul Daniel Camară, format din elevi ai Grupului Şcolar Sărmaşu, din clasele gimnaziale. Componenţii corului sunt elevi care provin din diverse medii religioase şi etnice (români sau maghiari, ortodocşi, catolici, reformaţi sau adventişti), dirijaţi de un preot ortodox. Toți sunt uniți pe calea muzicii, iar Corul Belcanto este o dovadă a faptului că pacea şi înfrăţirea dintre oameni pot deveni realităţi concrete. În formula de debut, participând la diverse festivaluri, premiile au venit curând după debut, în 2007, cu un premiu II la Festivalul Interjudeţean de Muzică Sacră, corul continuând an de an cu rezultate din ce în ce mai valoroase. Belcanto a urcat pe cea mai înaltă treaptă a Festivalului „Buna Vestire” din 2014.

Edilul, mândru de elevii sărmășeni

Belcanto a susţinut numeroase concerte în ţară, deplasările fiind sponsorizate de Primăria şi Consiliul Local Sărmaşu, primarul oraşului Sărmaşu, Ioan Mocean, fiind mereu alături, mândru de elevii orașului. Ca în fiecare an, dar cu cea mai numeroasă componență, cu aproape 40 de membri, Corul Belcanto a fost însoțit alături de preotul Daniel Camară de Elena Jucan, director adjunct al Liceului Teoretic „Samuil Micu” și de edilul Ioan Mocean. Minutele oferite de aceștia sunt de-a dreptul memorabile, te introduc cu adevărat în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Muțumiri Belcanto!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Târgu-Mureș, pe locul 79 în topul UI GreenMetric 2019

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș se află …

Share
Share