Grădiniță nouă din bani europeni în Sântioana (Viişoara) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1003 Vizualizări

Grădiniță nouă din bani europeni în Sântioana (Viişoara)

Primăria comunei Viișoara va construi în anul 2018 din fonduri europene o grădiniță nouă cu două grupe în localitatea Sântioana, în valoare de 1.087.585.25 de lei.

Despre acest proiect am obținut detalii de la Ovidiu Dorel Stoica, primarul comunei Viișoara, care a prezentat, pentru cotidianul Zi de Zi, argumentele privind necesitatea noii grădiniţe.

„Era grădiniță dar a desfășurat activitatea într-o clădire care nu era proprietatea primăriei. Clădirea e oricum veche și ca să nu apară vreo boală, știind că există oportunitatea asta cu fonduri europene am depus un proiect care a fost aprobat. Suntem acum la faza de licitație pentru execuție. Grădinița e frecventată în jur de 32 de copii. Lucrările vom începe în primăvară, în februarie și până ce începe grădinița în 15 septembrie vrem să finalizăm”, a declarat Ovidiu Dorel Stoica.

Alte proiecte europene

Totodată, primarul comunei Viişoara a mai precizat și alte proiecte finanțate din fonduri europene.

„Mai avem tot din bani europeni modernizarea, asfaltarea tuturor străzilor din comună, 9 kilometri de asfalt și suntem în faza de licitație, deci proiectul e câștigat, e semnat contractul. Cel mai important pentru anul viitor să pot să încep proiectele și să putem duce și la bun sfârșit. Mai avem două proiecte depuse tot pe fonduri europene și anume reabilitarea a două cămine din localitatea Viișoara și satul Ormeniș și depunem acum la prima sesiune la Programul Operațional Regional  reabilitarea și modernizarea școlii din viișoara”, a subliniat primarul comunei Viişoara.

Referitor la anul 2017, Ovidiu Dorel Stoica a apreciat proiectele depuse de autorităţile locale din Viişoara, dar a subliniat că „niciodată nu putem să fim mulțumiți”.

„Noi suntem acum la finalizarea introduceri apei în comuna Viișoara, în centrul de comună, suntem undeva la 80% din proiect și am mai depus un proiect tot de canalizare, care nu a fost acceptat”, a declarat Ovidiu Dorel Stoica.

GÁLL Boglárka

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE